Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Κρούσμα «Μπλε Φάλαινας» και στην Κύπρο - Τα άλλα δολοφονικά παιχνίδια

Κρούσμα «Μπλε Φάλαινας» και στην Κύπρο - Τα άλλα δολοφονικά παιχνίδια

Σάλος έχει προκληθεί ανά τον κόσμο αλλά και στην Κύπρο απο τις διαστάσεις που φαίνεται να παίρνει το παιχνίδι Μπλε Φάλαινα… το παιχνίδι χωρίς επιστροφή! 
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπαιδευτική ψυχολόγος του Υπουργείου Παιδείας Χριστίνα Ιωάννου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ACTIVE (107,4 & 102,5) δυο μαθήτριες από σχολείο της Κύπρου χάραξαν με αιχμηρό αντικείμενο, σύμβολα και αριθμούς στα χέρια τους τα οποία ήταν ματωμένα. 
 
Η πρόσκληση εξήγησε η κυρία Ιωάννου, σε αυτό το διαδικτυακό παιγνίδι είναι το πιο εύκολο και προειδοποίησε ότι από τη στιγμή που το παιδί αποδέχεται την πρόκληση, μπαίνει σε μια πολύ επικίνδυνη διαδρομή, η οποία ονομάζεται παιγνίδι, κατά το οποίο κάποιος με την επωνυμία “Μπλε Φάλαινα” δίνει μέχρι και 50 οδηγίες.
 
Οι πρώτες οδηγίες είναι πολύ απλές ανέφερε, αλλά ακολουθώντας τις, η τελευταία οδηγία, είναι η διάπραξη αυτοκτονίας.
 
Όμως με την έγκαιρη παρέμβαση των καθηγητών και της Αστυνομίας αποτράπηκαν τα χειρότερα. 
 
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και από τους γονιούς είπε η κυρία Χριστίνα Ιωάννου, λέγοντας ότι το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει και προειδοποιεί στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
 
Σύμφωνα με την εκπαιδευτική ψυχολόγο, επηρεάζονται άτομα που βρίσκονται σε ευάλωτες ηλικίες, κυρίως οι έφηβοι που βρίσκονται σε ανάπτυξη και τρέφουν περιέργεια να ανακαλύψουν πράγματα. Δεν πέφτουν στην παγίδα οποιοιδήποτε σημείωσε.
 
Η πρόληψη εξήγησε είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνονται δράσεις μέσω της αγωγής Υγείας στα σχολεία αλλά και κάποια άλλα προγράμματα. 
 
 
Δεν είναι μόνο η " Μπλέ Φάλαινα" 
 
Ο εγκέφαλος της φονικής «Φάλαινας» παραμένει αποκομμένος και ανενεργός, πίσω από τα κάγκελα, φαίνεται όμως ότι υπάρχουν πυρήνες που συνεχίζουν το έργο του. Και είτε ήταν αυτός ο αρχικός υπαίτιος της όλης καταστροφής είτε όχι, στη φυλακή λαμβάνει αμέτρητες επιστολές από νεαρά κορίτσια που του εκφράζουν τον παθιασμένο έρωτά τους.
 
Γι’ αυτόν, τον πρώην φοιτητή Ψυχολογίας που αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιό του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς και ενδέχεται να είναι ένας αιμοσταγής, ένας εντελώς αδίστακτος μακελάρης – έστω και σκοτώνοντας διά χειραγώγησης και μακρόθεν.
 
Το «Blue Whale Challenge» καταχωρίζεται στην κατηγορία των διαδικτυακών παιχνιδιών αυτοκτονίας, στην οποία περιλαμβάνονται παρανοϊκά αποκυήματα που όλα κατατείνουν στον αυτοτραυματισμό, στον αυτοβασανισμό, στη σαδομαζοχιστική πρόκληση πόνου έναντι ενός φευγαλέου, αόριστου ή και εντελώς ανύπαρκτου επάθλου. Ομως δεν είναι το μόνο, ούτε το πρώτο.
 
«Choking game»: Το «Παιχνίδι της λιποθυμίας» έχει να κάνει με την εσκεμμένη πρόκληση ασφυξίας. Ο πνιγόμενος υποτίθεται ότι γεύεται την ακραία ηδονή που προσφέρει η ακροβασία στο μεταίχμιο ζωής και θανάτου, καθώς εκμηδενίζεται η παροχή οξυγόνου στα ζωτικά του όργανα, κάτι που επιφέρει αυξημένη έκκριση των ορμονών ευφορίας, αδρεναλίνης κ.λπ.
 
Οσοι όμως έχουν δει την κινηματογραφική «Αυτοκρατορία των Αισθήσεων», μια μνημειώδη ταινία του Ναγκίσα Οσιμα στην οποία παρουσιαζόταν το συγκεκριμένο κόλπο ως διεγερτικό για τη μεγιστοποίηση της ερωτικής έκστασης κατά τη διάρκεια του σεξ, σίγουρα θυμούνται και το τραγικό τέλος του ήρωα.
 
Παρ’ όλα αυτά, οι έφηβοι που πεθαίνουν σχεδόν καθημερινά κάπου στον κόσμο, παίζοντας με τα όρια του στραγγαλισμού, δεν είναι κατ’ ανάγκη γνώστες του ιαπωνικού κινηματογράφου.
 
«Οι Νεράιδες της Φωτιάς» παρασύρουν παιδιά να παίξουν με το υγραέριο στο σπίτι τους. Πολλά από αυτά καταλήγουν στην Εντατική κάποιου νοσοκομείου με βαριά εγκαύματα.

■ Στο «Knockout game» ο παίκτης οφείλει να επιτεθεί, εντελώς απροειδοποίητα σε κάποιον άλλον και να τον ξυλοκοπήσει όσο πιο άγρια μπορεί.
 
■ Το «Pussy slap» είναι κάτι ανάλογο, αλλά αφορά παίκτριες θηλυκού γένους, καθώς η ειδική αποστολή είναι το ράπισμα μέχρις αιμορραγίας των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
 
Eάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι' αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ή στα τηλέφωνα 199 - 1460.
 
Καταστάσεις που -σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις- δείχνουν να έχουν αρχίσει να «ξεφεύγουν» και να γίνονται θανάσιμα επικίνδυνες... 
 
 
 
Πηγή:ραδιοφωνικό σταθμός ACTIVE (107,4 & 102,5)  
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας