Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Με περισσότερους κλινικούς ψυχολόγος τα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά

Με περισσότερους κλινικούς ψυχολόγος τα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά

Επιπρόσθετη στήριξη θα παρέχεται στους μαθητές από κλινικούς ψυχολόγους, συμβουλευτικούς ψυχολόγους και άλλους ειδικούς από τη νέα σχολική χρονιά με την μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών από ειδικούς επιστήμονες ώστε να επανδρώσουν τα σχολεία που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε.).  
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «στα Κέντρα αυτά, θα προσφέρονται υπηρεσίες από κλινικούς ψυχολόγους, συμβουλευτικούς ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, είτε για την ατομική στήριξη μαθητών, είτε για την εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης και βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων».  
 
Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων θα είναι η πρόληψη της βίας, των επικίνδυνων συμπεριφορών, της παραβατικότητας, των εξαρτήσεων, της σχολικής αποτυχίας και της σχολικής διαρροής.  
 
Το Πρόγραμμα  ΔΡΑ.Σ.Ε. ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2015-2016, έχοντας ως κύριο σκοπό την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση και τους μαθητές. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017, το Πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε. υλοποιείται σε 89 σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια/Λύκεια, Τεχνικές Σχολές), καλύπτοντας περίπου το 12,5% των μαθητών.  
 
Την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018, η εφαρμογή του προγράμματος θα επεκταθεί σε επτά  επιπρόσθετες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας περίπου το 15% του μαθητικού πληθυσμού.
  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας