Από 8 μηνών
Υλικά
Για 2 μερίδες
1 μικρό κρεμμύδι
1,5 κουτ. σούπας βούτυρο
150 g κατεψυγμένο φυλλώδες σπανάκι (αποψυγμένο)
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml ζωμός λαχανικών
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
2 φέτες τοστ ολικής άλεσης
2 αυγά
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, και ρίχνουμε το κρεμμύδι, και αφήνουμε να μαραθεί. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε αδρά με το μαχαίρι.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια και σοτάρουμε μαζί για λίγο. Προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα και το ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει και ραντίζουμε με λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Δημιουργούμε μια τρύπα στις φέτες του τοστ με ένα ποτήρι (περίπου 6 cm ). Λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τις φέτες του τοστ σε μέτρια φωτιά, και αφήνουμε να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στη μια πλευρά.
Ακολούθως γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά, και σπάζουμε τα δύο αυγά από πάνω προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι στα αυγά και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά περίπου 8 λεπτά.
Σερβίρετε μαζί με το σπανάκι.
Συμβουλή: Τα κομμάτια του τοστ που αφαιρέσαμε, μπορούμε να τα κόψουμε σε λωρίδες, να τα τσιγαρίσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για βούτημα στο κρόκο.
*Ass Prof Dr med Νίκος Μακρίδης MD,PhD
Ειδικός Παιδίατρος
Τηλ 99445245
drmakrides@cablenet.com.cy
Paedicare+ medical centre
Τηλ 22270237
paedicareplus@gmail.com