Τετάρτη 1 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Προθέρμανση πρίν από την άσκηση στο γυμναστήριο

 Προθέρμανση πρίν από την άσκηση στο γυμναστήριο

Προθέρμανση... Το σημαντικότερο κομμάτι ενός προγράμματος.
 
Το HealthNews, συνάντησε την ομάδα του U FIT gym και αναζήτησε τους τρόπους προθέρμανσης πριν την εκγύμναση.

Αρχικά, με την προθέρμανση, αυξάνουμε την κυκλοφορία του αίματος προς το μυϊκό σύστημα, αυξάνοντας συγχρόνως τη θερμοκρασία του σώματος. Aυτό μπορούμε να το πετύχουμε ευκολότερα με ασκήσεις που κινητοποιούν μεγάλες μυϊκές ομάδες, όπως το γρήγορο περπάτημα, το ποδήλατο ή το ελλειπτικό σε σχετικά χαμηλή ένταση.

Με λίγα λόγια προετοιμάζουμε το μυϊκό μας σύστημα για την αυξημένη επιβάρυνση που θα του δώσουμε μετέπειτα, δηλαδή, ελαφριές-ήπιες κινήσεις, όμοιες με τις ασκήσεις που θα επιβαρύνουν στη συνέχεια το μυϊκό σύστημα.
 
Για παράδειγμα, εάν θα ακολουθήσει προπόνηση των δικέφαλων, τότε εκτελούμε ελαφριές κάμψεις δικέφαλων με το μισό βάρος από αυτό που μπορούμε κανονικά, κάνοντας αρκετές επαναλήψεις (15-20), για να προετοιμάσουμε τους δικέφαλους για την επιβάρυνση που θα ακολουθήσει.
 
Tο «κλειδί» για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς είναι η προοδευτικότητα, δηλαδή να προχωρούμε σταδιακά από τα ποιό εύκολα στα δύσκολα.

Τα σημαντικότερα οφέλη της προθέρμανσης είναι η σωματική και ψυχολογική προετοιμασία του σώματος. Παράλληλα μειώνουμε τις πιθανότητες τραυματισμών των μυών (συνδέσμων και τενόντων) βελτιώνοντας την ελαστικότητα τους.
Το κυριότερο είναι ότι ο σημαντικότερος μυς, η καρδιά είναι σε θέση να αντεπεξέλθει καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες όταν αυτό γίνει προοδευτικά.
 
* UFIT Management Team
Tel +357 22 842400


 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας