Τρίτη 30 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

TAEKWONDO και παιδιά

TAEKWONDO και παιδιά

 Το  TaeΚwondo είναι μια κορεάτικη πολεμική τέχνη αυτοάμυνας κατά την οποί α οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι με τα πόδια ( TAE ) τα χέρια (KWON) και την ψυχική και πνευματική δύναμη του ανθρώπου (DO) .
Επιπλέον είναι ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα.

Με το TaeΚwondo  τα παιδιά βελτιώνουν την γενική φυσική τους κατάσταση καθώς και την πνευματική τους υγεία. Μαθαίνουν να σέβονται , να πειθαρχούν, να έχουν αυτοσυγκράτηση, υπομονή και επιμονή.
Τα παιδιά μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή με τον ίδιο τον εαυτό τους, γνωρίζοντας τις αδυναμίες  τους. Εκπαιδεύονται στο να χειρίζονται και να εξωτερικεύουν το άγχος και τον θυμό τους με ένα υγιή τρόπο.
Το κάθε παιδί μαθαίνει τα όρια του αλλά και τις ικανότητές του αναπτύσσοντας το «γνώθι σαυτόν»

Όσοι ασχολούνται με το  TaeΚwondo γίνονται αποδεδειγμένα πιο δυνατοί ψυχικά και αυτό τους βοηθά τσην καθημερινή τους ζωή και ρουτίνα. Η επιμονή είναι κάτι που τους εφοδιάζει με όλα τα όπλα για τις δυσκολίες της ζωής. Τα παιδιά με αυτοπεποίθηση έχουν λιγότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού και φυσικά έχουν όλες τις βάσεις για να γίνουν σωστοί πολίτες στην κοινωνία.

 Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε παιδιά με πειθαρχία και σεβασμό για τον εαυτό τους και τους άλλους. Ένα ακόμη όφελος των πολεμικών τεχνών είναι το ότι όπως έχει αποδειχθεί με έρευνες καταφέρνει να αναπτύξει τον αυτοέλεγχο σε άτομα με επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχές

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ TAEKWONDO

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ σε γονείς, δασκάλους, πατρίδα και περιβάλλον.
ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ταπεινότητα, μετριοφροσύνη, δικαιοσύνη)
ΕΠΙΜΟΝΗ (μαχητικότητα , μέχρι τελικής πτώσεως)
ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ (θυμός, οργή, ακραίων συναισθημάτων  ο όρος δυνατότερος είναι περισσότερο αυτός που νικάει τον εαυτό του παρά κάποιον άλλον)
ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΠΝΕΥΜΑ (ειλικρίνεια, ταπεινότητα και αντιμετώπιση του αντιπάλου, χωρίς φόβο και δισταγμό, ανεξαρτήτως πόσο δυνατός είναι)
    
ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

-Καλή φυσική κατάσταση και υγεία
-Δύναμη και αντοχή στην κούραση και στον πόνο
-Ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά
-Ευλυγισία
-Βελτίωση της σωματικής διάπλασης.
 
*Χριστόφορος Κακουλλής, εκπαιδευτής TAEKWONDO, Strong Fighters club, 99623934
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας