Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Συχνότητα άσκησης απο τον Αλέξη Περικλέους

Συχνότητα άσκησης απο τον Αλέξη Περικλέους

Οι περισσότεροι από εμάς  όταν πάρουμε   την απόφαση να αρχίσουμε να βάζουμε στο πρόγραμμα μας μια οποιαδήποτε μορφή άσκησης  διερωτόμαστε για την συχνότητα , την διάρκεια, καθώς και το είδος της άσκησης σε έναν εβδομαδιαίο  κύκλο  με στόχο το  γρήγορο και  εύκολο  αποτέλεσμα .
 
Κάποιο από εμάς έχουν της δικές τους θεωρίες . Απ την άλλη οι πληροφορίες και οι απόψεις  είναι πολλές σχετικά με το θέμα αυτό . Για να βάλουμε σε μια σειρά όλες αυτές τις πληροφορίες και να λύσουμε τις απορίες  μας , πρέπει να αναφέρουμε  την άποψη των ειδικών  πάνω στο θέμα αυτό.

Σίγουρα με συχνότητα προπόνησης 3 έως και  5 φορές την  εβδομάδα έχει εμφανή και σε συντομότερο χρονικό διάστημα αποτέλεσμα  . Επίσης αυτό πρέπει να καθορίζεται και από τη ηλικία του ατόμου που γυμνάζεται .
 
Σε αυτήν την περίπτωση αναφερόμαστε  πάντα για τα  ενήλικα άτομα .
 
Όσον αφορά παιδιά και ηλικιωμένους δύο  φορές την εβδομάδα είναι αρκετές .
 
Για τα ενήλικα άτομα αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να είναι από 30 λεπτά  έως και 45 λεπτά άσκησης το  οποίο δεν πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει ασκήσεις γυμναστικής. Εκτός από αυτές  μπορεί να περιλαμβάνει  ένα απλό περπάτημα, ενασχόληση με κηπουρική ,  ποδηλασία κ.α.

Παρόλα αυτά οι ενήλικες για να αποκτήσουν ευεξία πρέπει να κάνουν 3-5 φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση από 25 λεπτά έως και 1 ώρα. Μεταξύ 60% -90% των καρδιακών  τους παλμούς.
 
Πολύ καλή μορφή  αερόβιας προπόνησης είναι το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία

Επίσης είναι σημαντικό  να αναφερθεί  ότι δεν αρκεί να ενασχόληση μόνο κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της άσκησης με το σώμα μας .
 
Κατά την διάρκεια της ημέρας  προσπαθούμε να είμαστε ενεργοί και να μην επαναπαύομαστε ότι απλά κάναμε το καθήκον μας.
 
Αν ενταχθούν όλα  αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω σε συνδυασμό με  υγιεινή διατροφή  θα έχουν σαν αποτέλεσμα  την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και απόδοσης  αλλά και στην τόνωση του ηθικού, της αυτοπεποίθησης και  της αυτοεκτίμησης του ατόμου  . 

*Αλέξης Περικλέους
Προπονητής Φυσικής Κατάστασης
www.alexisperikleous.com
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας