Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γίνε FIT ...for fun

Γίνε FIT ...for fun

Αν κλείσεις τα μάτια, το Mark Fisher Fitness είναι πολύ πιθανό να σου φανει σαν ενα συνηθισμενο γυμναστήριο. 
 
Οι αλτήρες σκάνε με δύναμη στο έδαφος, οι κινήσεις των ελλειπτικών μηχανημάτων σκίζουν τον αέρα και οι προπονητές παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη: «Τα πας τέλεια, φίλε. Κάνε ακόμα πέντε επαναλήψεις και τελείωσες».
 
Βέβαια δεν θα περάσει πολλή ώρα μέχρι να ακούσεις κάτι που θα τα ανατρέψει όλα: «Τι νίντζα είστε εσείς, ρε μάγκες;». Στέκεται με τα χέρια σταυρωμένα. 
 
Φοράει ένα μοβ μπλουζάκι, γκρι παπιγιόν, λεοπάρ κολλάν από λύκρα και γνέφει γεμάτος υπερηφάνεια κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος με kettlebell.
 
«Πραγματικοί νίντζα» επαναλαμβάνει με στόμφο ο Mark Fisher, συνιδρυτής του γυμναστηρίου Mark Fisher Fitness στη Νέα Υόρκη, κόβοντας βόλτες στην αίθουσα με τα βάρη, στη διακόσμηση της οποίας πρωταγωνιστούν ντισκομπάλες, φωτεινές επιγραφές από νέον και αναρίθμητα γκράφιτι στον τοίχο. 
 
Τη στιγμή που οι κυρίαρχες αντιλήψεις σχετικά με τo fitness περιστρέφονται γύρω από selfies με 6-pack, βασανιστικές προπονήσεις CrossFit, στρατιωτικού τύπου προγράμματα και σκληροτράχηλους personal trainer, το Mark Fisher Fitness αποτελεί μια πρωτοποριακή όαση στην έρημο των κοινότoπων χώρων σωματικής άσκησης.
 
Κι αυτό γιατί τον εξοπλισμό πλαισιώνουν αντικείμενα, που κάλλιστα θα μπορούσες να δεις σε σκηνή θεάτρου σουρεαλιστικής παράστασης - πράγμα λογικό αν σκεφτεί κάποιος το ξεκίνημα του ίδιου του Fisher.
 
«Ήμουν ηθοποιός θεάτρου, που πάντα είχε τρέλα με το σώμα του. Προπονούσα πολύ επιτυχημένα άλλους συναδέλφους, ειδικά εκείνους που δεν αισθάνονταν άνετα σε ένα συμβατικό γυμναστήριο.
 
Έτσι, το 2011, αποφάσισα να εγκαταλείψω το σανίδι και να δημιουργήσω ένα χώρο που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες τους» θυμάται χαρακτηριστικά. Σήμερα, οι θαμώνες του χώρου αποτελούν ένα κράμα από τη θεατρική ελίτ της περιοχής, gym freak και συνηθισμένων τύπων, οι οποίοι απλώς βαρέθηκαν το κλισέ σκηνικό. 
 
«Όλοι γνωρίζουν ότι κάποτε πρέπει να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους. Ωστόσο, οι old school χώροι δεν είναι πάντα φιλόξενοι. Ο Fisher διαθέτει την ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα πήγαιναν ποτέ για προπόνηση, να γίνουν λάτρεις της γυμναστικής» επισημαίνει ο Dan John, personal trainer.
 
Κάπως έτσι σταματά να σε απασχολεί πλέον αν φαίνεσαι ένα μάτσο χάλια, την ώρα που εκτελείς εξαντλημένος μια άσκηση, από τη στιγμή που ο προπονητής φορά στολή σούπερ ήρωα και σε εμψυχώνει να καταθέσεις μπροστά του όλα τα αποθέματα της ενέργειάς σου. 
 
Παράλληλα, βλέποντας την εκγύμναση σαν happy hour, έχεις καλύτερες πιθανότητες να εφαρμόσεις το πρόγραμμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 
«Το αποτέλεσμα; Περισσότερα οφέλη για τους μυς σου» υποστηρίζει ο Fisher. Τσέκαρε τις συμβουλές του, που θα σε κάνουν να πατήσεις refresh στην προπόνησή σου και όχι quit.  
 
 
Μέσα σ’ Ολα

«Οσοι άντρες κάνουν γιόγκα, πρέπει να εκτελούν συχνά ασκήσεις με βάρη και το αντίστροφο» αναφέρει ο Fisher. Οι κινήσεις που διαφέρουν από εκείνες που υπάρχουν στο τυπικό πλάνο σου είναι αυτές που τελικά θα φανούν αρκετά ωφέλιμες.
 
 Η τακτικη σου: Σκέψου ότι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που προτιμούν τα μεγάλα βάρη.
 
Προσθέτοντας ασκήσεις γιόγκας ή διατάσεις, θα επιταχύνεις την αποκατάσταση και θα μπουστάρεις τη μυϊκή ανάπτυξη. 
Fab Five

Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα εκγύμνασης του MFF (Snatched) πρέπει να ξέρεις γιατί γυμνάζεσαι, να κάνεις 5 προπονήσεις την εβδομάδα, να κοιμάσαι 7-9 ώρες τη μέρα, να πίνεις 3 λίτρα νερό και να καταναλώνεις 1 γρ. πρωτεΐνη για κάθε μισό κιλό σου. Η Τακτική Σου: Αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να καταταφέρεις να ανταποκριθείς σε ένα απαιτητικό πλάνο. «Σου υπόσχομαι, όμως, ότι, αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, θα γίνεις σίγουρα φέτες» δηλώνει ο Fisher. 
 
Ασε τη Βολή Σου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν στο γυμναστήριο της γειτονιάς τους. «Συχνά αυτό είναι λάθος». Δεν έχει καμία σημασία πόσο σε βολεύει η τοποθεσία του. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα, η προπόνηση θα μοιάζει πάντα αγγαρεία. 
 
Η Τακτική Σου: Βρες ένα γυμναστήριο που να σε εμπνέει. «Θα θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο εκεί, γεγονός που θα φέρει πραγματική πρόοδο».
 
Πάρε Ο,τι Αξίζεις

Το να γυμνάζεσαι είναι από μόνο του κάτι απαιτητικό ή, τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θέλεις να βελτιωθείς είναι εξίσου αναγκαίο και το να χαίρεσαι για ό,τι έχεις ήδη καταφέρει.
 
 Η Τακτική Σου: Οταν πιάνεις ένα στόχο, επιβράβευσε τον εαυτό σου. «Ενα ελεύθερο γεύμα ή μια μέρα χωρίς προπόνηση αρκεί για να σε ανανεώσει και με το παραπάνω». 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας