Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

"Δρό.Με.Α. Racing" : Το σωματείο που γεννήθηκε στο Πάρκο Αθαλάσσας

"Δρό.Με.Α. Racing"  : Το σωματείο που γεννήθηκε στο Πάρκο Αθαλάσσας

Το 2008 ο Νίκος Σουρμελής, ο Στέλιος Ιωάννου, ο Δώρος Μιγιάκη και ο Γιώργος Λουκαίδης, δεν φαντάζονταν ότι το τρέξιμο στο πάρκο Αθαλάσσας και η επαφή με τον κόσμο θα είχε τόση απήχηση και θα εξελισσόταν σε ένα σωματείο του οποίου η δράση χαίρει εκτίμησης και συγχαρητηρίων από το ευρύ κοινό της Κύπρου.
Print
 
Το Δρό.Με.Α. Racing  με αγωνιστικό , κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διέδωσε με γοργούς ρυθμούς το τρέξιμο και καθημερινά δίνει την ευκαιρία στο κοινό ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλούμενους και αθλητές να χαίρονται τα πλεονεκτήματα του τρεξίματος. 

Ίσως το μαζικότερο, αρχαιότερο και πιο απλό άθλημα στον κόσμο είναι αυτό των δρομέων. Από τις πιο απλές και φυσικές ανθρώπινες δραστηριότητες είναι αυτή του τρεξίματος.
 
Δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό, γίνεται παντού και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
 
Γίνεται κάθε στιγμή που μιλάμε σε όλες τις μοντέρνες μεγαλουπόλεις του Κόσμου, όπως στην θορυβώδη Νέα Υόρκη ή στις φτωχογειτονιές του Πεκίνου.
 
Γίνεται ακόμα στην άγρια φύση της Αυστραλίας, ή στην βροχερή αλλά υπέροχη φύση της Αγγλίας.
 
Επίσης γίνεται στην παγωμένη Σκανδιναβία ή από ξυπόλυτους δρομείς στους χωμάτινους δρόμους της Κένυας και της Αιθιοπίας.
 

Οι κύριοι στόχοι και σκοποί του σωματείου είναι οι εξής:
 
  • Ανάπτυξη του αθλήματος των δρόμων μεγάλων αποστάσεων στην κοινωνία της Κύπρου τόσο σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού όσο και σε επίπεδο αθλητισμού αναψυχής και υγείας.
  • Ανάπτυξη μιας Παγκύπριας κοινότητας δρομέων με ισχυρούς δεσμούς φιλίας τόσο αναμεταξύ των Κύπριων δρομέων όσο και μεταξύ των δρομέων της Κύπρου με δρομείς και σωματεία δρομέων του εξωτερικού.
  • Διάδοση της δραστηριότητας του τρεξίματος ως τρόπου ζωής στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου.
  • Η προσφορά στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου.
  • Καταπολέμηση του ντόπινγκ και όλων απαγορευμένων μεθόδων πλασματικής βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης.
  • Διάδοση της ηθικής στον αθλητισμό καθώς και των αρχαίων αρχών και ιδεωδών του ολυμπισμού.
  • Το σωματείο έχει αυτή την στιγμή ενεργά μέλη απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μέσα στον καθημερινό αγώνα της ζωής έχουν ως διέξοδο το τρέξιμο, αλλά παράλληλα μέλη μας είναι και μερικοί δρομείς διεθνούς κλάσεως από το Μαρόκο και την Αιθιοπία.
  • Στόχος είναι το σωματείο, να δίνει ευκαιρίες επίτευξης στόχων για δρομείς όλων των επιπέδων.

 
Επισήμως, το σωματείο  εγγράφηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών ('Εφορος Σωματείων και Ιδρυμάτων) στις 2/12/2008 και έλαβε την επίσημη Αθλητική Αναγνώριση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, στις 30/6/2009.

Το HealthNews συνομοίλησε με ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου, τον Γιώργο Λουκαίδη, πρώην αθλητή στίβου, επιστήμονα στον τομέα του αθλητισμού , εργοφυσιολόγο, από τον ΚΟΑ «Κέντρο Αθλητικών Ερευνών» και δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνεται ο κόσμος ο οποίος εγγράφεται στο Σωματείο από μικρά παιδιά μέχρι και άτομα τρίτης ηλικίας.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν άτομα πάνω από 60 και δύο περιπτώσεις πάνω από 70 και 80 τα οποία αγαπούν το τρέξιμο και με σκληρή δουλειά και καθοδήγηση, συμμετέχουν σε διοργανώσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Οποιοσδήποτε θέλει να εγγραφεί μπορεί να βρει πληροφορίες στο www.dromearacing.com    info@dromearacing.com

Η ομορφιά του τρεξίματος είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να τρέξουν και να πετύχουν σε ένα σπορ που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας.
 
Είναι ανέξοδο, με απλό εξοπλισμό όπως παπούτσια τρεξίματος, φόρμες και πετσέτα και με οφέλη σωματικά και ψυχικά.

Η κοινωνικοποίηση και ομαδοποίηση όπως και ο φιλανθρωπικός στόχος του σωματείου δίνουν ακόμα ένα κίνητρο σε κάθε συμμετέχοντα.

Τρέξιμο για όλους

Κάθε Σάββατο στο πάρκο Αθαλάσσας, οργανώνονται διαδρομές προπονήσεις για αρχάριους, που συμπεριλαμβάνουν περπάτημα, τρέξιμο και σταδιακά οι αθλούμενοι προχωρούν στο επόμενο επίπεδο άθλησης.

Σημαντικός ο ρόλος των Ακαδημιών, του σωματείου όπου παιδιά 4-5 χρονών εντάσσονται σε ειδικά προγράμματα με άμεσο σκοπό την άθληση , την διασκέδαση, τις ανάπτυξη κινητικών και αθλητικών δεξιοτήτων καθώς και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος.
 

Απαραίτητη προϋπόθεση όταν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί είναι πρώτον να συμβουλευτεί ένα γιατρό για το είδος του αθλήματος που θα κάνει και να προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις. Αργότερα, γίνεται μέλος του Σωματείου και μπορεί με θέληση και δουλειά να προχωρήσει στο σημείου που μπορεί.

Εκεί θα συναντήσει κανείς, άτομα επαγγελματίες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις της Κύπρου  και του εξωτερικού, όπως ο μαραθώνιος της Ρώμης, του Παρισιού, ο κλασσικός της Αθήνας. Παράλληλα η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμου αφορά άτομα ερασιτέχνες που ξεκινούν ο καθένας για τον δικό του προσωπικό στόχο ή γ ια θέματα  υγείας ή από απλή αγάπη για το τρέξιμο, την φύση και την ομάδα.

Ανάμεσα στα κίνητρα που το σωματείο δίνει , συγκαταλέγεται και αυτό της υγιούς άθλησης, της συμμετοχής σε διοργανώσεις αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης αφού σύμφωνα με τον κύριο Λουκαίδη , οι δρομείς είναι συνέχεια έξω στην φύση, στο δάσος, στην παραλία, οπουδήποτε.

Πολύ σημαντικό είναι ότι συνίσταται ο κάθε ενδιαφερόμενος να προχωρά πάντα με την συμβουλή των ειδικών και να μην αρκείται σε πρωτοβουλίες ή με το κύμα της εποχής που θέλει κάτι να είναι πιασάρικο.
 

Όχι πια ταμπού

Τα παλαιοτέρα χρόνια, φαίνεται ότι το να δεις ένα δρομέα έξω να τρέχει αποτελούσε ένα θέμα ταμπού για τον κόσμο. Οι πρώτες διοργανώσεις ήταν μία δειλή αλλά με πολύ ενθουσιασμό πρωτοβουλία και ομολογουμένως, όσο οι διοργανώσεις  προχωρούσαν, με τον ίδιο ενθουσιασμό αγκαλιάζονταν  από τους δρομείς

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν σύμφωνα με τον κύριο Λουκαίδη και η συμμετοχή διαφόρων εταιρικών συνεργατών που είτε με χορηγίες είτε με την δημιουργία ομάδων, συνέτειναν στην διάδοση του αθλήματος. Οπωσδήποτε σημαντικός παράγοντας παίζει και η αύξηση του άγχους και άλλων παθήσεων, η ανάγκη του κόσμου για διατήρηση της φυσικής του κατάστασης καθώς και η τάση για ψυχική και πνευματική εκτόνωση
 

Ελάτε να τρέξουμε

Ο στόχος του Σωματείου δεν είναι να γίνεις πρωταθλητής αλλά μέσα από αυτό ξεπηδούν άτομα με αρκετό ταλέντο. Η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος, όπως και η διάδοση του κοινωνικού αθλητισμού είναι κάτι που συμβάλει στην ανάπτυξη και συγκρότηση της προσωπικότητας ενός ατόμου ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου

Οι συμπατριώτες μας αθλούνται τελικά ή όχι;

Σύμφωνα με τον κύριο Λουκαίδη, τα μέλη τολυ Σωματείου έχουν ανέλθει στα 500 έως και σήμερα. Είναι ελπιδοφόρο το ότι τα πάρκα γεμίζουν από άτομα που έρχονται για να τρέξουν, που αγαπούν πραγματικά το άθλημα.

Το Δρομικό Κίνημα ξεκίνησε από την Αμέρική την δεκαετία του 60 και 70 .

Στη Κύπρο, άρχισε να κάνει την εμφάνισή του την δεκαετία του 80 αλλά σύμφωνα με τον κύριο Λουκαίδη, το τρέξιμο ήρθε για να μείνει, μιας και τα οφέλη του για την υγεία είναι μόνιμα και εμφανή στον άνθρωπο.
 
 
 

 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας