Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποιά η γνώμη του Στέφανου Τσαλαβούτη για τα βάρη...στις γυναίκες

Ποιά η γνώμη του Στέφανου Τσαλαβούτη για τα βάρη...στις γυναίκες

Προπόνηση με αντιστάσεις εννοούμε μια μορφή προπόνησης δύναμης στην όποια κάθε προσπάθεια (επανάληψη) εκτελείται ενάντια σε μια συγκεκριμένη αντίθετη δύναμη η όποια δημιουργείται από αντίσταση( π.χ. αντίσταση όταν κάποιος μας σπρώχνει).

Ο στόχος της προπόνησης με αντιστάσεις σύμφωνα με το Αmerican Sports Medicine Institute (ASMI) είναι σταδιακά να υπερφορτώσουμε το μυϊκό μας σύστημα έτσι ώστε να γίνει δυνατότερο.

Δεν πρέπει να συγχέουμε την προπόνηση αντιστάσεων με το κλασικό body building.

Οι τεχνικές προπόνησης είναι τελείως διαφορετικές στο body building από ότι στην προπόνηση αντιστάσεων. 

Κάπου εδώ οι γυναίκες έρχονται και συγχέουν τις έννοιες και τα είδη εκγύμνασης τρομάζοντας στην ιδέα ότι μόλις κάνουν ένα σετ επαναλήψεων με έξτρα κιλά θα γίνουν σταρ του body building.

Οι γυναίκες φοβούνται τα βάρη πιστεύοντας οτι θα "φουσκώσουν" και ο Στέφανος Τσαλαβούτης, απαντά στο HealthNews αυτό που όλες οι γυναίκες ρωτάνε μόλις ακούσουν την λέξη "βάρη" ή κιλά στο γυμναστήριο: Θα "φουσκώσουν" αν προπονούνται με βάρη ή έξτρα κιλά; 

 
"Δουλεύοντας σε γυμναστηριακους χώρους τα τελευταία χρόνια συχνά αντιμετωπίζω την κλασική ερώτηση από κάθε είδους γυναίκα και όταν λέω κάθε είδους εννοώ  κάθε σωματότυπου..
 
"Στέφανε αν κάνω βάρη θα φουσκώσω;"
 
Η απάντηση έχει πολλά παρακλάδια...εννοείται πως ένας άνθρωπος δεν "φουσκώνει"από την μυική υπερτροφία όπως λέγεται επιστημονικά δηλαδή δεν φτάνει μόνο η προπόνηση έτσι ώστε να δώσει ώθηση στο να αναπλαθει ο μυικός ιστός.
 
Παίζουν και άλλοι λόγοι σημαντικό ρόλο στην μυϊκή ανάπτυξη,όπως η διατροφή για παράδειγμα.
 
Κάνοντας διατροφή διαπιστώνουμε οτι σε μακροχρόνια χρήση αυτής βλέπουμε σημαντικές διάφορες πάνω στο σώμα μας...
 
Μείωση του λίπους ,μείωση υγρόν που μέσω αυτών διώχνουμε και τις τοξίνες,αύξηση του αναβολικού προφίλ που λειτουργεί και σαν ενας φυσικός θερμογενετικος λιποδιαλύτης.
 
Επισης ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας και κυρίως σε ανθρώπους οι οποίοι γυμνάζονται τουλάχιστον 3-4 φορες την εβδομάδα, θέλω να πω με αυτό πως και οι γυναίκες είναι απαραίτητο να παίρνουν κάποια συμπληρώματα διατροφής πχ όπως μια καθαρή πρωτεΐνη εννοώντας καθαρή σε υδατάνθρακες.
 
Δεν θα φουσκώσουν με την πρωτεΐνη αλλά θα γινει ανάπλαση του μυϊκού ιστού...δλδ ο ήδη κατεστραμμένος ιστός απο την προπόνηση θα αναπλαθει σχεδον κατευθείαν με το συμπλήρωμα ..σε αντίθετη περίπτωση που με το φαγητό.
 
Θα γινόταν μετά από 3 ωρες υπό αυτά τα δεδομένα και τονιζω πως δεν υπάρχει περίπτωση υπερτροφίας στον βαθμό που νομίζετε οτι θα γίνει.
 
Άλλος παράγοντας είναι ο τρόπος που μπορεί να προπονείται μια γυναίκα.
 
Δεν συνάδει λοιπόν μια κυρία κατα την γνώμη μου  να κάνει πιλατες και να ανησυχεί μήπως φουσκώσει μυικά ή μήπως αναπτύξει μυική μάζα.
 
Είναι φύσης αδύνατο, σύμφωνα με την γνώμη μου ακόμα και βάρη να κάνει να γίνει στην καθομιλουμένη "τούμπανο" ή αλλιώς φουσκωμένη.
 
Αυτό που θα έχει είναι τοπική σύσφιξη σε περιοχές που δουλεύει ανά ήμερες και μετά από καιρό θα δει διάφορα σμιλεύματα και σκληράδες χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνει τεράστια και φουσκωτή.
 
Με λίγα λόγια γυμναστείτε άφοβα για ένα εκατομμύριο λόγους αλλά γιατί κυρίως η εκγύμναση είναι υγεία, καθαρίζει το μυαλό μετά από μια δύσκολη ήμερα γεμάτη σκοτούρες και διάφορες αρνητικές σκέψεις, νους υγιής εν σώματι υγιή διόλου τυχαίο!"
 
 
 
 
* Ο Στέφανος Τσαλαβούτης είναι personal and weight traine, με σπουδές στην af studies, με ΑΡΙΣΤΑ στην αποφοίτησή του, ασχολείται με το ποδόσφαιρο από 6 ετών εραστιτεχνικά, έχει συμμετέχει σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες με αρκετές διακρίσεις, δουλεύει ως προσωπικός γυμναστής αλλά και σε ομαδικά προγράμματα, ασχολείται με το body building από το 2010, παρακολουθεί συχνά σεμινάρια διατροφολογίας και νέων μεθόδων εκγύμνασης για όλες τις ηλικίες
 
* επικοινωνία: Stefanos-99@hotmail.comStefanos Eresios Tsal και στο INSTAGRAM: Stefanos tsalavoutis
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας