Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τέλος του 2017 η Πανεπιστημιακή Κλινική στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού

Τέλος του 2017 η Πανεπιστημιακή Κλινική στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού

Στα τέλη του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί η Πανεπιστημιακή Κλινική Αποκατάστασης,, που σχεδιάστηκε να ανοικοδομηθεί στο χώρο του Παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού.
 
Η κλινική θα στεγάσει εργαστήρια διάγνωσης και αποκατάστασης του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ.
 
Πρόκειται για σημαντικό έργο γιατί, αφενός, είναι το πρώτο έργο στο Β’ Πόλο ανάπτυξης του πανεπιστημίου και, αφετέρου, θα αποτελεί την πρώτη Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο και στην Ελλάδα, η οποία θα προσφέρει το πρώτο πτυχιακό πρόγραμμα στον Τομέα της Λογοθεραπείας / Λογοπαθολογίας σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
 
 
 


Η κλινική θα διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για διάφορους τύπους διαγνώσεων και θεραπείας, τεχνολογία αιχμής που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί άτομα με δυσκολίες επικοινωνίας και εκτεταμένα προγράμματα με πρώιμη παρέμβαση.

 

Το Πανεπιστήμιο θεωρεί ότι η Κλινική Αποκατάστασης θα αποτελεί κέντρο κοινωνικής προσφοράς και μοναδικό δημόσιο φορέα για ολοκληρωμένη κατάρτιση στην επικοινωνιακή αποκατάσταση, με αναγνωρισμένο Πτυχίο στον Τομέα της Λογοθεραπείας / Λογοπαθολογίας.
 

Εκτός από τη βαρύτητα της ανάπτυξης αυτής σε ακαδημαϊκό και κοινωνικό επίπεδο, το έργο αποτελεί το πρώτο βήμα για τη νέα εικόνα του αστικού κέντρου της Λεμεσού, μετά την επέκταση του Πανεπιστημίου.
 
Το Κέντρο Καινοτομίας και ένας πολυώροφος χώρος στάθμευσης είναι έργα που θα ακολουθήσουν από το 2018.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας