Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Σύντομα οι εργασίες στην Αθαλάσσα

Σύντομα οι εργασίες στην Αθαλάσσα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης για το οίκημα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.
 
Μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «σε συνέχεια της σύσκεψης της προηγούμενης βδομάδας που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας, σήμερα σε μια διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου ο ίδιος ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της ταχείας μελέτης που ολοκληρώθηκε και αφορά το πρόγραμμα της άμεσης ανακαίνισης των υποδομών του νοσοκομείου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασκευής του νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Το Υπουργείο Μεταφορών, τα Δημόσια Έργα και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία έχουν ήδη μελετήσει όλες τις σχετικές υποδομές και έχει τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμός για την άμεση έναρξη εργασιών.
 

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος θα αρχίσουν οι εργασίες στους δύο πρώτους θαλάμους και αμέσως μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει η παράδοση θαλάμων οι οποίοι θα ανακαινίζονται εκ περιτροπής και σταδιακά ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί τάχιστα η όλη προσπάθεια. Θα γίνει το έργο από τα Δημόσια Έργα, άρα δεν υπάρχουν διαδικασίες προσφοροδότησης και σύνταξης όρων.
 
Θα γίνει εσωτερικά η διαδικασία κάτι που θα εξοικονομήσει και πόρους και εύχομαι και ελπίζω ότι θα πάνε όλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Ερωτηθείς ο κ. Υπουργός είπε ότι «στο δεύτερο στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως ο θάλαμος 14, που προορίζεται για ειδικές υπηρεσίες ψυχιατρικών υπηρεσιών του κράτους για άτομα ουσιοεξαρτώμενα».

Πρόσθεσε ότι «αυτός ο θάλαμος δεν μπορεί να γίνει από τα Δημόσια Έργα και θα πρέπει να προσφοροδοτηθεί το έργο».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «η δημιουργία νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου θα είναι παράλληλη.
 
 
Είναι πολύπλοκη υπόθεση περισσότερο από την ανακαίνιση και πρέπει να γίνουν τα προκαταρκτικά σχέδια, τα αρχιτεκτονικά σχέδια, να προκηρυχθούν διαγωνισμοί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την προσφοροδότηση του έργου.
 
Αρχίζουν όλες οι διαδικασίες με την καταγραφή των προδιαγραφών, όπως τα θέλει το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, για να μπορέσουν να δοθούν στο αρμόδια Τμήμα των Δημοσίων Έργων για την επεξεργασία και δημιουργία των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Αλλά αρχίζουν οι διαδικασίες και έχουν ήδη μπει και μέσα στις προϋπολογιζόμενες δαπάνες του Υπουργείου Υγείας για να μπορέσει να προωθηθεί το έργο όπως πρέπει».
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας