Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας & Κλινική Λόγου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας & Κλινική Λόγου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου πρωτοστατεί και φέτος στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας που θεσπίσθηκε το 2004 από τη Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Λογοθεραπευτών / Λογοπεδικών (CPLOL) να εορτάζεται ετησίως, την 6η Μαρτίου.
 
Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας, το οποίο επιλέχθηκε από τη Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Συνδέσμων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (C.P.L.O.L.), είναι η «Δυσφαγία».
 
Η δυσκολία επεξεργασίας και κατάποσης φαγητών και υγρών, γνωστή ως Δυσφαγία, μπορεί να παρουσιαστεί σε άτομα διαφόρων ηλικιών.
 
Αυτή η δυσκολία μπορεί να παρουσιαστεί σε διάφορες φάσεις της ζωής ενός ατόμου και για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων αναπτυξιακών αναπηριών, σωματικών αναπηριών, γνωστικών διαταραχών, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, εκφυλιστικών νόσων όπως η Νόσος Alzheimer’s, ανοιών ή καρκίνου.
 
  Η Δυσφαγία μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό, αφυδάτωση, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος ή πνιγμό, όπως επίσης μπορεί και να επηρεάσει την ψυχική υγεία του ατόμου.
 
Το Πρόγραμμα Λογοθεραπείας  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνδυάζει θεωρητική εκπαίδευση και κλινική πρακτική στη διάγνωση, πρόληψη, και αντιμετώπιση διαταραχών λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, και κατάποσης.
 
Η Κλινική άσκηση των φοιτητών γίνεται στην Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη έμπειρων Λογοπαθολόγων. Οι φοιτητές συμπληρώνουν τρία εξάμηνα πρακτικής άσκησης στην Κλινική του Πανεπιστημίου, και ακολούθως τοποθετούνται σε εξωτερικό κλινικό πλαίσιο.
 
Κατά τη διάρκεια της 12ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας ο Σύλλογος Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου θα στήσει περίπτερα σε όλες τις πόλεις για ενημέρωση του κοινού ως ακολούθως:
 
Σάββατο,  4 Μαρτίου 2017, στην Πλατεία Φανερωμένης,10:00 – 16:00–Σάββατο,  4 Μαρτίου 2017, στο Μόλο (δίπλα από Παιδότοπο),10:00 – 16:00
Λάρνακα   – Σάββατο,  4 Μαρτίου 2017, στην Πλατεία Κίμωνος,10:00 – 16:00
 Σάββατο,  4 Μαρτίου 2017, στο Kings Avenue Mall ,10:00 – 16:00
 Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017, στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου ,10:00 – 16:00
 
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας