Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ας κάνουμε τα όνειρα των καρκινοπαθών παιδιών πραγματικότητα

Ας κάνουμε τα όνειρα των καρκινοπαθών παιδιών πραγματικότητα

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις  "ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ" διοργανώνει και φέτος την 17η διαδρομή αγάπης, με την συμμετοχή οργανωμένων μοτοσικλετιστών από τις 16 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2017

Ας κάνουμε και φέτος τα όνειρα των καρκινοπαθών παιδιών πραγματικότητα
 
 
 

 
Οι φίλοι μοτοσικλετιστές και οι εθελοντές του Συνδέσμου άρχισαν τη διάθεση των κουπονιών αξίας €2 και €5 προς πώληση.

Κάνετε όλοι την προσφορά σας.

Βοηθήστε το Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο μια Ευχή" να στηρίξει τον αγώνα των καρκινοπαθών παιδιών. 

Όλοι μαζί μπορούμε να εκπληρώσουμε την ευχή των παιδιών.
 
 
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1997 από μια ομάδα γονιών και φίλων παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις. 

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς για επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου. 

Οι βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Συνδέσμου είναι τρεις: Η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Είναι φυσικό οι γονείς να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη θεραπεία των παιδιών τους. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις λόγω πολυδάπανων θεραπειών στο εξωτερικό και της απώλειας εργασίας των γονιών, η οικογένεια βρίσκεται σε αδύνατη οικονομική κατάσταση για να εκπληρώσει μια μεγάλη επιθυμία του παιδιού. 

Αποστολή του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή» είναι να πληρώνει αυτό το κενό. Να δίνει κίνητρα ζωής για τα παιδιά αυτά. Η εκπλήρωση ευχών, όπως η απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ταξίδι στη Eurodisney στο Παρίσι, ταξίδι-προσκύνημα, επίπλωση υπνοδωματίου, αγορά μουσικού οργάνου και άλλων, εντάσσεται στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, που είναι πάρα πολύ αναγκαία για τη θεραπεία τους. Έρευνες απέδειξαν ότι τα παιδιά που ζουν ευτυχισμένα και ισότιμα στην κοινωνία, μέσα σε ένα υγιές και ωραίο περιβάλλον, έχουν μέχρι και 20% περισσότερες πιθανότητες ίασης.

Ο πόνος δεν γνωρίζει σύνορα και διαχωριστικές γραμμές, αλλά ούτε και χρώμα δέρματος, θρησκεία, εθνικότητα, κοινωνική τάξη και οικονομική κατάσταση. Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο μια Ευχή» έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ευχές καρκινοπαθών παιδιών που προέρχονται από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα, από τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων, από μικτούς γάμους Κυπρίων με ξένους καθώς και από οικογένειες αλλοδαπών που ζουν στην Κύπρο. 

Η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών των παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο στοχεύει στη μερική ανακούφιση από τα υπέρογκα έξοδα και χρέη που υποχρεούνται οι γονείς να υποστούν, κυρίως όταν πρόκειται για θεραπείες στο εξωτερικό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οικογένειες με καρκινοπαθή παιδιά καταρρέουν οικονομικά, ξεπουλώντας ακόμα και το σπίτι τους.

Τα έσοδα του Συνδέσμου προέρχονται από εισφορές των μελών, εκτιμητών και χορηγών και από διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που οργανώνει συχνά ο Σύνδεσμος πάνω σε εντελώς εθελοντική βάση.

Κατά την εκπλήρωση μιας ευχής τα μέλη του Συνδέσμου συνοδεύονται και από διάφορα άτομα ή αντιπροσώπους οργανισμών και εταιρειών που με διάφορους τρόπους ενισχύουν το ταμείο του Συνδέσμου, ώστε να αισθάνονται και αυτοί τη χαρά της προσφοράς και να αποκτούν μία διαπροσωπική σχέση με το παιδί που υποφέρει και την οικογένειά του.

Ο Σύνδεσμος φροντίζει ώστε η ημέρα της εκπλήρωσης μιας ευχής να είναι ξεχωριστή για το παιδί προφέροντας εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση στο σπίτι του παιδιού των αγαπημένων του ποδοσφαιριστών, ηθοποιών και τραγουδιστών με τα αυτόγραφα και τα δώρα τους. Η χαρά των παιδιών που έχουν μπροστά τους τα ινδάλματά τους είναι απερίγραπτη. 

Όλοι μαζί ας συμμεριστούμε το αίσθημα της προσφοράς προς τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο. Όλοι μαζί ας φέρουμε το χαμόγελο στα πονεμένα τους χείλη. Ας κάνουμε αυτά τα παιδιά να αισθάνονται χαρούμενα, να απολαύσουν τις χαρές της ζωής.


Για εισφορές:

Τράπεζα Κύπρου 0113-01-046830

Λαϊκή Τράπεζα 055-11-013463

Ελληνική Τράπεζα 126-01-246432-01

ALPHA Bank 213-101-004810-9

ΣΠΕ Στροβόλου 10033-40-13194-4

Τράπεζα Πειραιώς 1072389

Όλοι μαζί ας κάνουμε μια ευχή…

 
 
 
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας