Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

O δρ Μιχαήλ εξηγεί, τί είναι η γυναικομαστία και πώς αντιμετωπίζεται

O δρ Μιχαήλ εξηγεί, τί είναι η γυναικομαστία και πώς αντιμετωπίζεται

Με τον όρο γυναικομαστία εννοούμαι την υπερτροφική αύξηση μαστών σε άντρες ή και έφηβους.
 
Η αύξηση μπορεί να αφορά τον μαστικό αδένα ή τον λιπώδη ιστό και σε κάποιες περιπτώσεις και τα δύο.
 
Συχνά στην περιοχή παρουσιάζεται περίσσιο δέρμα ή και πτώση μαστών.
 
Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας είναι χειρουργική.
 
Αντίστοιχα με το μέγεθος του προβλήματος γίνεται ταξινόμηση σε βαθμούς και τυγχάνει της ανάλογης θεραπευτικής αντιμετώπισης.
 
Η διόγκωση των μαζικών ιστών κατά την εφηβεία θεωρείται φυσιολογική και αναμένεται να υποχωρήσει σε χρονικό διάστημα 6 με 18 μηνών. Εάν μια γυναικομαστία επιμένει για χρονικό διάστημα πέραν των 2 ετών αποτελεί ένδειξη για χειρουργική επέμβαση.
 
Strong man


Τα αίτια της γυναικομαστίας στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι άγνωστα ενώ σε άλλες περιπτώσεις η δυσμορφία αυτή είναι δυνατόν να οφείλεται σε μια σειρά παθήσεων, όπως χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, υπό ή υπερθυρεοειδισμό, όγκους του ύπατος, των επινεφριδίων ή του προστάτη.

Επίσης και διαταραχές ισορροπίας της σχέσης οιστρογόνων ανδρογόνων αλλά και λήψη  φαρμάκων όπως για παράδειγμα αναβολικών, μπορούν να προκαλέσουν την εν λόγο πάθηση.
 
Η διαδικασία της επέμβασης διαφέρει ανάλογα με το πρόβλημα, αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλή λιποαναρρόφηση και τοπική αναισθησία, διαδικασία που ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας ώρας, ενώ σε άλλες αφαιρείται και μαστικός αδένας ή και περίσσια δέρματος.

Πρόκειται για απλή επέμβαση που δεν διαρκεί πέραν της μιάμιση ώρας.
 
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες διαφορετικών ηλικιών επιλέγουν την χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας όταν διαπιστώνεται ότι η σωστή διατροφή και άσκηση δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στη περιοχή της κοιλιάς και τα αποτελέσματα είναι ορατά από τον πρώτο μήνα και σταθεροποιούνται στους έξι μήνες με ένα χρόνο.
 
 
 
*Δρ Κωνσταντίνος Μιχαήλ
Πλαστικός Αισθητικός και Επανορθωτικός Χειρουργός
+357 25713999
Email:
enquiries@michaelmedispa.com
www.michaelmedispa.com
Facebook: michaelmedispa

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας