Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Η δημόσια υγεία δε θέλει λόγια … θέλει έργα από όλους!!!

  Παγκόσμια Ημέρα Υγείας  Η δημόσια υγεία δε θέλει λόγια … θέλει έργα από όλους!!!

Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων: 
 
Γιορτάζουμε και φέτος, στις 7 Απριλίου μιαν ακόμη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια μέρα αφιερωμένη στην υγεία: ψυχική και σωματική, μια ημέρα η οποία μας θυμίζει ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό το οποίο πρέπει να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού.
 
 
Αυτή η μέρα, αν και φαίνεται εορταστική, στα αυτιά μας ηχεί ως προειδοποιητικό κάλεσμα ότι εάν δε διορθωθούν επιτέλους τα κακώς έχοντας στη δημόσια υγεία θα χαθούν άδικα και άλλες ανθρώπινες ζωές.
 
Με αφορμή την ημέρα, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) τονίζει ότι η υγεία πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης και πρώτο θέμα στις ατζέντες,
 
Ως εκ τούτου, για μια ακόμη φορά καλούμε όλους, Υπουργείο Υγείας, Πολιτικά Κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους αντί να εξυμνήσουν με δελτία τύπου και φανφάρες διάρκειας 24 ωρών την ημέρα, να προσδώσουν την απαραίτητη σημασία και να τιμήσουν τη λέξη υγεία παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της Κύπρου να έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα της πλήρους πρόσβασης σε ότι αφορά την υγεία τους ή τουλάχιστον το δικαίωμα στην υγεία, ψηφίζοντας επιτέλους τα δυο νομοσχέδια της Αυτονόμησης και του ΓεΣΥ.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, είναι κρίμα να γιορτάζουμε στην Κύπρο, αυτή την ευρωπαϊκή χώρα, τη συγκεκριμένη μέρα, εάν πραγματικά κανείς δεν αντιλαμβάνεται και αποδεικνύει έμπρακτα ότι νοιάζεται για τους πολίτες αυτού του κράτους.
 
Η ΠΟΣΠΦ, το οργανωμένο κίνημα των ασθενών δηλώνει παρούσα και πανέτοιμη να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα τον οποίο δίνει καθημερινά για την εξασφάλιση προς τους κύπριους ασθενείς  ισότιμης και ποιοτικής πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας