Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τα πάντα για την ρινοπλαστική

Τα πάντα για την ρινοπλαστική

Πλαστική Χειρουργική. Η ιατρική ειδικότητα που τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας.
 
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η Πλαστική Χειρουργική δεν είναι καινούργια ειδικότητα και δεν είναι η πρώτη φορά που ο άνθρωπος ασχολείται με αυτήν.
 
Ο άνθρωπος πρώτα χειρούργησε όργανα που έβλεπε, όπως το δέρμα του και τη μύτη του, και μετά όργανα που δεν έβλεπε, όπως η καρδιά και το στομάχι του.
Για παράδειγμα η χειρουργική της μύτης απασχολούσε τον άνθρωπο εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια.
 
Είναι γνωστό ότι στην περιοχή του σημερινού Αφγανιστάν, η τιμωρία σε όσους  ανθρώπους έπεφταν στο παράπτωμα της μοιχείας ήταν ο ακρωτηριασμός της μύτης.
 
Οι γιατροί της εποχής προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν χειρουργικά τη μύτη, για να αποκαταστήσουν και την κοινωνική θέση του ατόμου. 
 
Τι είναι λοιπόν η Ρινοπλαστική; Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τη μύτη.
 
Με την επέμβαση αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να διορθώσουμε τη μύτη τόσο αισθητικά, όσο και λειτουργικά.
 
Η μύτη είναι σημαντικό ανατομικό στοιχείο της αισθητικής ενός προσώπου. Άλλωστε βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου μας.
 
Φαίνεται από όποια γωνία και να βλέπουμε ένα πρόσωπο. Ποιος άλλωστε δε θα ήθελε να έχει μία ευθεία μύτη, αρμονική με το πρόσωπο, όπως την έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες στα αγάλματα τους; Η επέμβαση γίνεται εφόσον συμπληρωθεί η εφηβεία και ολοκληρωθεί η ωρίμανση του οστέινου και χόνδρινου σκελετού της μύτης και πάρει η μύτη την τελική της μορφή.
 
Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή με γενική αναισθησία. Συνήθως προτιμάται η γενική αναισθησία. Οι τομές γίνονται  μέσα από τα ρουθούνια, γι΄αυτό και δε μένουν σημάδια.
 
Το δέρμα άλλωστε στη ρινοπλαστική δεν το χειρουργούμε. Χειρουργούμε το σκελετό της μύτης για να δώσουμε και το ανάλογο σχήμα. Διορθώνουμε τα ρινικά οστά, τους χόνδρους, το διάφραγμα και τις ρινικές κόγχες.
 
Αυτή η επέμβαση μας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουμε τη μύτη και αισθητικά και λειτουργικά.
 
Να έχουμε δηλαδή μία μύτη με καλύτερη εμφάνιση και με καλύτερη αναπνοή.
 
Ο ενδιαφερόμενος παραμένει μόνο ένα βράδυ στη κλινική. Η μύτη παραμένει κλειστή με ταμπόν για τέσσερις μέρες ενώ ο εξωτερικός νάρθηκας διατηρείται για επτά ημέρες. Μπορούμε να πάμε λοιπόν στη δουλειά μας με ένα πιο ωραίο πρόσωπο μέσα σε μία εβδομάδα.
 
Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που δίνει λύση στην αισθητική εμφάνιση του προσώπου. Διορθώνουμε άλλωστε τη μύτη σύμφωνα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου για να έχουμε ένα αρμονικό, φυσικό και ωραίο αποτέλεσμα.
 
Σκοπός άλλωστε δεν είναι να φτιάξεις μόνο μια ωραία μύτη! Στο δρόμο δεν βλέπεις να περπατά μία ωραία μύτη ή ένα ωραίο αυτί αλλά βλέπεις να περπατά ένα ωραίο πρόσωπο!
  
*Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας