Παρασκευή 1 Νοε, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

 Η Ελληνική Τράπεζα ένωσε τις δυνάμεις της με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού και ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ, μια σφαιρική εκστρατεία με δράσεις για την ενημέρωση , την αντιμετώπιση και πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.
 
"Ο στόχος μας είναι κοινός. Κανένα παιδί θύμα αυτού του φαινομένου δεν πρέπει να είναι πλέον μόνο του " ανέφερε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας Ειρένα Γεωργιάδου. 
 
 
Όπως επεσήμανε ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και αφορά όλους μας.
"Στο μπούλινκ όπως συνηθίζουμε να το λέμε υπάρχει μια διαφορά ισχύος ανάμεσα στον θύτη και το θύμα.
 
Η βία μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, ηλεκτρονική, διαδικτυακή. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Θλιμμένα παιδικά πρόσωπα, σημαδεμένες παιδικές ψυχές." ανέφερε υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας στηρίζεται με μεγάλη θέρμη από του 1600 συναδέρφους της Ελληνικής Τράπεζας.
 
 
Συνοδοιπόρος και επίσημος πρεσβευτής της εκστρατείας ο καλλιτέχνης Αντώνης Ρέμος ο οποίος θα παραγματοποιήσει συναυλίες τον Ιούνιο στη Σχολή Τυφλοών στα πλαίσια της εκστρατείας ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ. Στις 13 Ιουνίου με την Νατάσα Θεοδωρίδου στις 14 με την Δέσποινα Βανδή και στις 15 Ιουνίου με τις Melisses.
"Είμαι βέβαιος όλι μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτό το φαινόμενο, μπορούμε να αγκαλιάσουμε το κάθε παιδί τραγουδώντας παρέα, χαμογέλασε πάει πέρασε" τόνισε ο Αντώνης Ρέμος.
 
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Τράπεζας να συμπορευθεί με το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τόνισε πως η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού απαιτεί συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες από την πολιτεία καθώς και την συμβολή κάθε πολίτη.
 
 
Όπως είπε η πρωτοβουλία αυτή αποδυκνύει ότι ένας οικονομικός οργανισμός μπορεί και πρέπει να έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ανάλογη δράση. 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας