Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Καλύτερες θεραπευτικές δυνατότητες σε ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις

Καλύτερες θεραπευτικές δυνατότητες  σε ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις

Η AB-Biotics S.A Ισπανίας και η Melidonia Health Services Ltd έχουν θέσει στην κυκλοφορία από την 1η Φεβρουαρίου 2017 το προϊόν NeuroPharmagen.
 
Το NeuroPharmagen, είναι διαγνωστικό εργαλείο το οποίο βοηθά τον κλινικό ιατρό να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά την επιλογή φαρμακευτικής αγωγής σε ψυχιατρικά και νευρολογικά περιστατικά, με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.
 
Παρά τις σημαντικές προόδους στη θεραπεία της κατάθλιψης, της σχιζοφρένειας, της επιληψίας κτλ, μεγάλος αριθμός ασθενών παρουσιάζει χαμηλή ή και μηδενική ανταπόκριση σε φάρμακα που ενδείκνυνται στη θεραπεία των παθήσεων αυτών.  Ακόμα πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν μη ανεκτές παρενέργειες σε αριθμό από αυτά.
 
Η φαρμακογονιδιωματική είναι η μελέτη των γενετικών χαρακτηριστικών του κάθε ασθενούς, ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσο αυτά επηρεάζουν την ανταπόκρισή του στη θεραπεία με συγκεκριμένα φάρμακα.
 
Οι φαρμακορυθμιστικοί οργανισμοί όπως ο FDA και η EMA, επιβάλλουν στους κατασκευαστές των καινούριων φαρμάκων να παρέχουν πληροφορίες ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων τους σε ασθενείς με συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά.
 
Έχοντας αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες στη διάθεσή του, ο ιατρός μπορεί να κάνει τις καλύτερες πια επιλογές ως προς το καταλληλότερο φάρμακο για τον ασθενή του, το οποίο θα μεγιστοποιεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα και θα μειώνει την πιθανότητα παρενεργειών.
 
Το διαγνωστικό εργαλείο NeuroPharmagen, εξετάζει όλες τις αναφορές των φαρμακορυθμιστικών οργανισμών και της σχετικής διεθνούς βιβλιογραφίας για τα γενετικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου οργανισμού που επηρεάζουν την ανταπόκρισή του σε φάρμακα ψυχιατρικής και νευρολογίας (περιλαμβανομένου και του συνδρόμου υπεραντιδραστικότητας και ελλειμματικής προσοχής) και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στον ιατρό.
 
Οι πληροφορίες αυτές αφορούν την πιθανότητα ανταπόκρισης ή μη του ασθενούς σε συγκεκριμένο φάρμακο, την πιθανότητα παρενεργειών καθώς και την πιθανότητα αλληλεπιδράσεων με άλλα φάρμακα τα οποία ήδη παίρνει ο ασθενής.
 
Το NeuroPharmagen χρησιμοποιεί ως υλικό για το σχετικό γενετικό έλεγχο δείγμα σάλιου του ασθενή το οποίο αποστέλλεται στα εργαστήρια της AB Bioticς S.A. από την Melidonia Health Services Ltd,  αφού ο ιατρός υποβάλει σχετικό αίτημα μέσω του ειδικού διαδικτυακού χώρου της AB Biotics S.A. ή μέσω της εταιρείας μας.
 
Τα αποτελέσματα κοινοποιούνται στον ιατρό σε 6 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή του δείγματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www.melidonia.com.cy ή www.neuropharmagen.com ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο  22 741741, Melidonia Health Services Ltd
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας