Τετάρτη 1 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ), στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου και βραβευμένου εκπαιδευτικού της προγράμματος και έχοντας ως αποστολή της την πρόληψη και την κλινική αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας σε όλες τις χώρες του κόσμου, διοργανώνει στην Κύπρο από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2017 το 1ο βραχυπρόθεσμο εκπαιδευτικό εργαστήριο για την κλινική διαχείριση της θαλασσαιμίας, το οποίο απευθύνεται σε πολυθεματικές ομάδες ιατρών και επιστημόνων από τις Μαλδίβες και την Παλαιστίνη.

Οι διευθυντές του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΟΘ, Δρ. Ανδρούλλα Ελευθερίου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Δρ. Μιχάλης Αγκαστινιώτης, Ιατρικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, έχουν επιλέξει στρατηγικά την Κύπρο ως χώρα διεξαγωγής του εν λόγω εργαστηρίου, γιατί η επιτυχία του εθνικού προγράμματος πρόληψης και η αποδοτική λειτουργία των κέντρων θαλασσαιμίας έχουν συντείνει στο να βρίσκεται η Κύπρος σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της θαλασσαιμίας.
 
Το εν λόγω εργαστήριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με τη στήριξη των Υπουργείων Υγείας της Κύπρου, των Μαλδιβών και της Παλαιστίνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 Στην εκλεκτή ομάδα εκπαιδευτών συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από διάφορες ειδικότητες που εμπίπτουν στην πολυθεματική κλινική διαχείριση της θαλασσαιμίας και προέρχονται τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των ιατρών των Κλινικών Θαλασσαιμίας Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, καθώς και εμπειρογνωμόνων του Εργαστηρίου Πληθυσμιακού Ελέγχου, του Κέντρου Αίματος και της Τράπεζας Αίματος.

Στην οργανωτική επιτροπή του εκπαιδευτικού εργαστηρίου συμμετέχει το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του γραφείου της ΔΟΘ, υπό την καθοδήγηση του Πάνου Εγγλέζου, Προέδρου της ΔΟΘ και του Anton Skafi, Μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΘ και με την πολύτιμη συμβολή του Δρος Χριστόδουλου Καϊσή, Διευθυντή του Νοσοκομείου Μακάριος Γ΄.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας