Τρίτη 30 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μη Προσφέρετε τη Θέση σας στο Λεωφορείο στους Ηλικιωμένους!

Μη Προσφέρετε τη Θέση σας στο Λεωφορείο στους Ηλικιωμένους!

Η παραχώρηση της θέσης μας στο λεωφορείο ή στην αμαξοστοιχία σε κάποιον άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας, θα μπορούσε να επιβαρύνει την υγεία του περισσότερο από όσο πιστεύουμε, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal».

Πιο συγκεκριμένα, οι εμπειρογνώμονες στο χώρο του Εθνικού ΣυστήματοςΥγείας της Αγγλίας (NHS) επισήμαναν, ότι η όρθια στάση του σώματος οδηγεί σε κινητοποίηση και ενεργοποίηση του μυϊκούσυστήματος των ηλικιωμένων, πολύ περισσότερο από ό,τι ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Επομένως, οι φροντιστές και οι συγγενείς των ατόμων τρίτης ηλικίας θα πρέπει να παροτρύνουν τους αγαπημένους τους, να περπατούν και να ασκούνται όσο πιο τακτικά γίνεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet Public Health», οι ηλικιωμένοι με ειδικές ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ στην Αγγλία και την Ουαλία, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα, οαριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών, που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα λόγω κινητικών δυσκολιών, επρόκειτο να αυξηθεί κατά 25%μέχρι το 2025.

Συναφείς μελέτες εκτιμούν, ότι μόνο το 2% των ηλικιωμένων ενηλίκων πραγματοποιεί τις προβλεπόμενες εβδομαδιαίες δοκιμασίες σωματικής άσκησης, που συστήνονται από τους επιβλέποντες ιατρούς. 

Έτσι, θέλοντας να παρέχουν σαφείς κατευθύνσεις, οι ερευνητές τόνισαν, ότι κάθε ενήλικας θα πρέπει να προβαίνει σε τουλάχιστον 150 λεπττά μέτριας σωματικής άσκησης κάθε εβδομάδα, προκειμένου να διασφαλίσει την ισορροπία της υγείας του οργανισμού του.

Βιβλιογραφία:

McNally, S., Nunan, D., Dixon, A., Maruthappu, M., Butler, K., & Gray, M. (2017). Focus on physical activity can help avoid unnecessary social care. BMJ, 359, j4609

* Δρ Θάνος Ασκητής,IΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας