Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νικητής αναδείχθηκε τελικά με κλήρωση, καθώς στο τελικό γύρο Μιλάνο και Άμστερνταμ συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 και ένα λευκό/άκυρο).

Σχετικά με το κατά πόσο η πόλη  του 'Αμστερνταμ θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το Μάρτιο του 2019 τον οργανισμό, τόσο ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Χάλμπε Τζίλστρα εξέφρασε την ετοιμότητα και τη δέσμευσή ότι η μετεγκατάσταση θα γίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

"Όταν κλείσουν οι πόρτες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων την Παρασκευή στο Λονδίνο, θα ανοίξουν τη Δευτέρα στο 'Αμστερνταμ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι είναι "καλά τα νέα" για το προσωπικό των δύο οργανισμών, γιατί τώρα γνωρίζουν πού θα μετακινηθούν.

Ικανοποιημένη από την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν «αξιοπρεπή» την έβδομη θέση που έλαβε τελικά η υποψηφιότητα της Αθήνας, ενώ σχολίασαν ότι εξ αρχής η στρατηγική της Ελλάδας στηρίχθηκε στην αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε και μέσω Twitter, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελλάδα στο δεύτερο και τον τρίτο γύρο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στήριξε το Μιλάνο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας