Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε κοινή συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Υγείας, και στη συνέχεια διάσκεψη τύπου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της  5ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ που διοργανώθηκε από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ).
 
Στις δυο αυτές δράσεις, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου, Πρόεδρος της ΑΑΕΚ, και ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον κ. Cees Goos, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής για το Αλκοόλ και τις κ. Λήδα Χριστοδούλου και κ. Εύη Κυπριανού, Λειτουργούς της ΑΕΕΚ για τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και πως αυτές προσαρμόζονται και υιοθετούνται σε εθνικό επίπεδο.  
 
Στόχος της  Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η προώθηση μέτρων μείωσης των κινδύνων που σχετίζονται με την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ ανάμεσα σε παιδιά και νέους.
 
Η φετινή εκστρατεία θα εστιάσει κυρίως στην προώθηση καλών πρακτικών για μείωση της προσβασιμότητας του αλκοόλ ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά αλλά και τη μείωση της υπέρμετρης κατανάλωσης ανάμεσα στους νέους ηλικίας 18-25 ετών, μέσα από παρεμβάσεις όπως αυτές προωθούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Δίκτυο Πολιτικής του Αλκοόλ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Εθνική Πολιτική και Δράση για το Αλκοόλ και άλλους διεθνείς  και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.
 
Οι καλές πρακτικές συμπεριλαμβάνουν προληπτικά μέτρα αλλά και μέτρα ελέγχου και στοχεύουν στη μείωση των κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της πρόσβασης στο αλκοόλ από ανήλικα άτομα και της μείωσης των επικίνδυνων συμπεριφορών, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
Στην πρωτοβουλία αυτή της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, που θα διαρκέσει από τις 4- 10 Δεκεμβρίου 2017, συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας, η Αστυνομία Κύπρου, ο Οργανισμός Reaction Youth for the Prevention, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Κοινωνικό Πρόγραμμα στο Δρόμο του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Στροβόλου,ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Επαγγελματιες Κοινωνικοί Λειτουργοί μέλη του προγράμματος Εξειδίκευσης Σχολικών Κοινωνικών Λειτουργών, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Frederick University και το πρόγραμμα άμεσης πρόσβασης και μείωσης της βλάβης ΣΤΟΧΟΣ του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου και των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα πραγματοποιούν δραστηριότητες με στόχο την ενθάρρυνση της κοινωνίας για ενεργή συμμετοχή σε σχέση με την αποτροπή της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και την μείωση των επικίνδυνων συμπεριφορών, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας