Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Φθηνότερα φάρμακα από τον Απρίλιο του 2018

Φθηνότερα φάρμακα από τον Απρίλιο του 2018

Μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου του 2018 η νέα τιμολογιακή πολιτική του Υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα η οποία θα προνοεί χαμηλότερες τιμές.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» οι νέες τιμές των φαρμάκων θα καθορίζονται με βάση τις χαμηλότερες τιμές των ακριβών, μεσαίων και φθηνών χωρών που είναι εντεταγμένες στο σύστημα τιμολόγησης και όχι με βάση τις μέσες τιμές όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.
 
Για να υπολογίζεται η τιμή πώλησης των φαρμάκων θα εξετάζονται οι τιμές στις δέκα χώρες που είναι εντεταγμένες στο σύστημα (Αυστρία, Γερμανία Δανία-»ακριβές – Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία-»μέσες και Γαλλία, Ελλάδα, Πορτογαλία -»φθηνές) και θα λαμβάνονται υπόψη η χαμηλότερη τιμή από την ομάδα των ακριβών χωρών, οι δύο χαμηλότερες από την ομάδα των μεσαίων χωρών και η χαμηλότερη τιμή από την ομάδα των φθηνών χωρών.
 
Ο σχετικός τιμοκατάλογος που θα αρχίσει την 1η Απριλίου του 2018 καταρτίστηκε μετά από συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου και των εμπλεκομένων φορέων και θα επικαιροποιήται κάθε χρόνο.




 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας