Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Η επέμβαση στο πιγούνι και η σημασία της

Χάρης Ζαβρίδης: Η επέμβαση στο πιγούνι και η σημασία της

Στο πρόσωπο η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να προσφέρει δύο κατηγορίες επεμβάσεων. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τις επεμβάσεις ανανέωσης και η δεύτερη κατηγορία τις επεμβάσεις που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η επέμβαση στο πηγούνι που λέγεται και γενειοπλαστική ανήκει στην δεύτερη κατηγορία των επεμβάσεων. Στις επεμβάσεις δηλαδή που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
 
Το πηγούνι σίγουρα είναι μία σημαντική περιοχή στην αισθητική εμφάνιση ενός προσώπου. Βρίσκεται ίσως στο μόνο σημείο του προσώπου που δεν μπορούμε να καλύψουμε μία ατέλεια με το ντύσιμο ή το make up. Το πηγούνι συμμετέχει στο σχήμα του προσώπου, αν θα έχει το πρόσωπο σχήμα οβάλ ή στρογγυλό. Η αλλαγή του σχήματος ενός πηγουνιού βελτιώνει σημαντικά την εικόνα σε ένα πρόσωπο ιδιαίτερα στο προφίλ. Είναι επίσης το χαρακτηριστικό του προσώπου που συνδέεται στενά με την μύτη. Ένα μικρό πηγούνι δίνει την εντύπωση ότι η μύτη είναι μεγάλη. Για αυτό άλλωστε διορθώνοντας ένα πηγούνι μπορούμε οπτικά να διορθώσουμε και μία μύτη! Αυξάνοντας την προβολή ενός πηγουνιού οπτικά μπορεί μία μύτη να φαίνεται πιο μικρή. Συναρπαστική λοιπόν η Πλαστική Χειρουργική αφού διορθώνοντας ένα ανατομικό στοιχείο μπορεί ταυτόχρονα να φαίνεται βελτιωμένο και ένα άλλο ανατομικό στοιχείο!
 
Η γενειοπλαστική αποτελείται από τη μειωτική πηγουνιού και την αυξητική πηγουνιού. Η μειωτική πηγουνιού γίνεται αφαιρώντας τμήμα της κάτω γνάθου ενώ η αυξητική γίνεται είτε προωθώντας τμήμα της κάτω γνάθου προς τα εμπρός είτε τοποθετώντας ένθεμα σιλικόνης. Η αυξητική πηγουνιού με ένθεμα σιλικόνης μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Συνήθως σπίτι πάει ο ενδιαφερόμενος την ίδια μέρα του χειρουργείου. Ο πόνος είναι θέμα ημερών, ενώ το πρήξιμο και οι μελανιές υποχωρούν σε 7-10 ημέρες. Αρκετές φορές η γενειοπλαστική μπορεί να συνδιαστεί και με άλλες επεμβάσεις στο πρόσωπο για παράδειγμα αυξητική ζυγωματικών ( των μήλων του προσώπου) όπως και με διόρθωση της μύτης (ρινοπλαστική). Σκοπός άλλωστε της Πλαστικής Χειρουργικής είναι το σύνολο και όχι να βελτιώνει μεμονωμένα χαρακτηριστικά, γιατί στο δρόμο ποτέ δεν περπατά ένα ωραίο πηγούνι αλλά ένα ωραίο πρόσωπο.
 
Δρ. Ζαβρίδης: "Στο Χειρουργείο, κανένα στήθος δεν είναι το ίδιο. "
  
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας