Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Peeling

Χάρης Ζαβρίδης: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Peeling

Peeling είναι η μέθοδος της Πλαστικής Χειρουργικής με την οποία επιτυγχάνουμε ανανέωση του δέρματος του προσώπου και κατ’ επέκταση λείανση των ρυτίδων και των σημαδιών από ακμή. Με το Peeling ουσιαστικά προκαλούμε ελεγχόμενο τραύμα στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος να αναγεννήσουν τις ανώτερες στοιβάδες και ταυτόχρονα να ανανεωθεί το δέρμα στο πρόσωπό μας δίνοντάς του τη χαμένη του φρεσκάδα.
 
Υπάρχουν τρία είδη Peeling: το Χημικό Peeling, το Peeling με Laser και το Χειρουργικό Peeling. Το Χειρουργικό Peeling, που λέγεται και Dermabrassion ή Δερμοαπόξεση, γίνεται στη χειρουργική αίθουσα και πραγματοποιείται με ειδικό μηχάνημα (dermabrator) που φέρει ένα ειδικό σβουράκι, συνήθως φτιαγμένο από διαμάντι. Είναι ο πιο επεμβατικός και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, για να επιτύχουμε ανανέωση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματός μας. Η δερμοαπόξεση γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την βαρύτητα  και την περιοχή που θέλουμε να βελτιώσουμε. Δεν χρειάζεται να μείνουμε στη κλινική, αλλά μπορούμε να πάμε την ίδια μέρα στο σπίτι μας. Χρειάζεται όμως  προσοχή για δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο, έτσι ώστε το κάπαλο που δημιουργείται να πέσει από μόνο του. Είναι σημαντικό ακόμη να αποφευχθεί η έκθεση στον ήλιο κατά τις επόμενες  βδομάδες, να υπάρξει σωστή ενυδάτωση και σωστή περιποίηση του προσώπου. Σημαντικό επίσης είναι το πρόσωπο, που θα προχωρήσει σε τέτοια επέμβαση, να μην είναι μαυρισμένο από τον ήλιο. Όλα τα πιο πάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δερμοαπόξεση πρέπει να γίνεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Η δερμοαπόξεση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, επεμβατικές ή μη επεμβατικές, για καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μπορεί να συνδυαστεί με Botox ή Face Lift.
 
Αυτό που πρέπει να διασαφηνίσουμε είναι ότι η δερμοαπόξεση δεν έχει σχέση με τη χαλάρωση του προσώπου και το Face Lift. Όταν ένα πρόσωπο αρχίζει να χαλαρώνει, τότε λόγω βαρύτητας κρεμάει. Τη χαλάρωση αυτή μόνο το Face Lift μπορεί να τη διορθώσει, ενώ το Peeling διορθώνει τις ρυτίδες και τα σημάδια του προσώπου.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας