Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Άνοιξη μέσα- έξω μας

Άνοιξη μέσα- έξω μας

Ως μέλη αυτού του περιβάλλοντος ο ερχομός της κάθε εποχής, συνδέεται και με εμάς όπως με τα ζώα και τα φυτά.
 
Όλη η φύση γύρω μας έβαλε τα γιορτινά της μετά από την στατικότατα του χειμώνα. Πώς  επηρεάζει και την δική μας ψυχολογική υπόσταση? Έχουμε και μέσα μας γιορτή?
 
Ανοίγουμε σε καινούρια πράγματα και αναγεννούμε νέα σχέδια και στόχους, αφήνοντας πίσω μας τις εσωτερικές διεργασίες της προηγούμενης εποχής?
 
Ο ψυχισμός μας ανανεώνει την ενέργεια του, και δημιουργεί μια τάση κινητικότητας και ευδιαθεσίας. Τα όνειρα μας γίνονται πιο έντονα και η διαίσθηση μας οξύνεται.
 
Μέσα από ασυνείδητες διεργασίες ταυτιζόμαστε με την Ανοιξη. Σύμφωνα με την εσωτερική παράδοση κάθε εποχή του έτους εκφράζει συγκεκριμένα ενεργειακά ρεύματα, τα οποία διαπερνούν τις ζωντανές υπάρξεις.
 
Λέγεται πως όλοι είμαστε εμβαπτισμένοι μέσα σε αυτόν τον ενεργειακό ωκεανό και επηρεαζόμαστε από τις παλίρροιές του, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.
 
Ο θεός των αρχαίων Ελλήνων που σχετιζόταν κατεξοχήν με το πνεύμα της άνοιξης ήταν ο Διόνυσος στη φύση του οποίου συνυπάρχουν η θυσία και η αναγέννηση.
Πολλοί από εμάς μη έχοντας δουλέψει τις δυσκολίες μας, και συνάμα που το φως έξω μεγαλώνει, ταυτόχρονα μεγαλώνει και την σκιά μας. Έτσι η κατάθλιψη πολλές φορές την Άνοιξη μας τυλίγει και μας κρατά σαν τα μπουμπούκια που δεν μπορούν να ανθίσουν.
 
Όταν βρισκόμαστε σε επαφή με τον Εαυτό μας και την φύση μέσα μας αυτές οι δονήσεις είναι αισθητές και τείνουμε να ερχόμαστε σε μεγαλύτερη επαφή με τους συντρόφους μας, τους φίλους μας, την οικογένεια μας.
 
Ο ερωτισμός αυξάνεται και η ματιά μας αλλάζει!!!!!!! Κάθε Άνοιξη το ενεργειακό ποτάμι της ζωής πλημμυρίζει τον εσωτερικό μας κόσμο, τον καθαρίζει και τον κάνει γόνιμο. Η ύπαρξή μας ανθίζει και βιώνουμε μια ανείπωτη ομορφιά που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια.
 
Την Άνοιξη η καρδιά μας αφουγκράζεται την καρδιά του Κόσμου.
 
 
*Χριστίνη Παρασκευάκη
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας
Non-Directivite Intervenante
N.D.I. Μη παρεμβαίνουσα Κατευθυντικότητα στην Ψυχοθεραπεία
christinaparaskevaki@gmail.com
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας