Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αυτά που δεν τολμάς : 8+1 τρόποι να του κρύψεις ότι τον απατάς

Αυτά που δεν τολμάς : 8+1 τρόποι να του κρύψεις ότι τον απατάς

Πόσο συχνά απατούν οι γυναίκες;

Όπως γνωρίζουμε, ο άνθρωπος θεωρείται ον πολυγαμικό, που σημαίνει ότι και οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες μπορούν να είναι εν δυνάμει άπιστοι.

Παρατηρώντας την εξέλιξη στη σεξουαλική συμπεριφορά μέσα από την απελευθέρωση στις τελευταίες δεκαετίες, θα λέγαμε ότι η γυναικεία σεξουαλική συμπεριφορά έχει δεχτεί τις περισσότερες αλλαγές, καθώς η γυναίκα μιμείται τον άνδρα και τον αντιγράφει σε πολλά σημεία του, γίνεται πιο δυναμική, ανεξάρτητη, περισσότερο επιθετική, ενώ παράλληλα τον ανταγωνίζεται.

Έτσι λοιπόν, μπαίνει στο χορό και η απιστία, όπου η γυναίκα σήμερα φλερτάρει και κάνει την πρώτη κίνηση στη διεκδίκηση ενός άνδρα.

Διεκδικεί περισσότερο, είναι περισσότερο οικονομικά ανεξάρτητη, μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι έχει τις ίδιες δυνατότητες, όπως και ο άνδρας. Η απιστία της μπορεί να αφορά μία περιστασιακή ή πιο μακροχρόνια σχέση, είτε είναι παντρεμένη είτε πρόκειται για τη σταθερή της σχέση.

1) Και εδώ έρχεται ο πρώτος τρόπος, που δεν είναι άλλος από τα επαγγελματικά ραντεβού. Σε καφετέρια που λέει ο λόγος να δουλεύεις, δύο meetings την εβδομάδα όλο το προσωπικό θα έχετε. Οπότε και καφέ να θέλει να έρθει εκείνη την ώρα να πιεί, θα του πεις άστο καλύτερα…. “ Θα σε πάρω εγώ όταν τελειώσει”.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι για να απατήσουν;

Η γυναικεία απιστία στηρίζεται περισσότερο στην μη κάλυψη των αναγκών της από το σύντροφο. Ανάγκες συναισθηματικές, ανάγκες σεξουαλικές.

Στις συναισθηματικές ανάγκες εντάσσονται η ασφάλεια που θέλει η γυναίκα να νιώθει από τον άνδρα που έχει δίπλα της, ο θαυμασμός του προς αυτές, ο σεβασμός, η εκτίμηση, η συναισθηματική του έκφραση προς αυτήν.

Στις σεξουαλικές ανάγκες εντάσσονται η σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά και όλες οι ερωτικές συμπεριφορές που την τονώνουν συναισθηματικά, θέλει δηλαδή από τον σύντροφό της να νιώθει ποθητή, να την κολακεύει, να της δείχνει ότι γι αυτόν είναι ή μία και μοναδική αιθέρια σεξουαλική του παρτενέρ και σύντροφος.

Γιατί, ποιος άνθρωπος είναι αυτός που δεν του αρέσει να τον κολακεύουν και να νιώθει ξεχωριστός;

Τέλος, μια γυναίκα μπορεί να απιστήσει όταν νιώσει ότι ο άντρας της δε την ποθεί όπως πρώτα, ή όταν ξέρει ότι τα θέλω τους δεν είναι τα ίδια ή όταν ξέρει ότι ασχολείται με άλλη γυναίκα και νιώθει παραμελημένη, ο εγωισμός της και η αυτοεκτίμηση της δε της επιτρέπουν να μείνει εκεί.

Υπάρχουν επίσης γυναίκες που απιστούν για να… απιστήσουν! Όπως αναφέραμε η ανθρώπινη φύση είναι πολυγαμική. Απλά η διαφορά με τους ανθρώπους είναι ότι έχουν ηθικούς κώδικες που μπορούν να τους κρατήσουν στη μονογαμία για χρονικά διαστήματα που βρίσκονται σε σχέση ή ακόμη και για όλη τους τη ζωή.

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, πως η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και αυτός είναι από  μόνος του ένας λόγος να μην μπορούμε να προβλέψουμε το λόγο απιστίας της κάθε γυναίκας.

2) Του κάνεις συχνές σκηνές ζηλοτυπίας. Δεν πρέπει να καταλάβει ότι κάπου αλλού έχεις το μυαλό σου. Του δείχνεις έτσι, ότι μόνο αυτόν σκέφτεσαι. Οπότε… υποψίες μηδέν.

Πως κρύβουν οι γυναίκες και πώς οι άντρες τα ένοχα μυστικά τους;

Η διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες, είναι ότι ο άνδρας μπορεί πιο εύκολα να «πιαστεί», καθώς είναι περισσότερο απρόσεχτος. Η γυναίκα που έχει μάθει να δίνει σημασία και ασχολείται περισσότερο με την λεπτομέρεια (καλώς ή κακώς πολλές φορές), είναι πιο προσεκτική, καθώς φροντίζει οι δικαιολογίες της να είναι πιο λογικοφανής!

3) Βρες μία καθαρά γυναικεία δραστηριότητα η οποία μπορεί να επαναλαμβάνεται, αρκετά συχνά μέσα στην εβδομάδα. Πες ας πούμε, ότι ξεκίνησες yoga με την κολλητή σου κάπου κοντά στο σπίτι της. Σιγά να μην ασχοληθεί παραπάνω. Θα σου πει ένα «εντάξει» και θα το ξεχάσει.

 

Πότε είναι δικαιολογημένη και πότε αδικαιολόγητη η απιστία;

Μπορεί η απιστία να είναι πιο αισθητή και λιγότερο δικαιολογημένη σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου θεωρούμε ότι ο άνθρωπος είναι πιο ώριμος συναισθηματικά, καθώς εξελίσσεται στη ζωή του και πραγματοποιεί τους στόχους του και τα όνειρά του.

Αντίθετα, στις πιο μικρές ηλικίες όπου θεωρείται πιο ανώριμος συναισθηματικά ο καθένας, είναι πιο δικαιολογημένη η απιστία για λόγους επιβεβαίωσης, μεγαλύτερης σεξουαλικής εμπειρίας… είναι θέμα προσωπικότητας της κάθε γυναίκας.

Μπορεί μια γυναίκα να θέλει να επιβεβαιώνεται συνεχώς ανεξαρτήτου ηλικίας. Μπορεί να έχει σχέση και να είναι προκλητική αλλά και άπιστη. Απλά η απιστία σε μεγαλύτερες ηλικίες όπου υπάρχουν και παιδιά, έχει μεγαλύτερο κόστος!

4) Οι φίλες σου θα είναι ο μεγάλος άσσος στο μανίκι σου. Να λες ότι βγαίνεις μαζί τους και να τον καλείς. Το «όχι» θα είναι τεράστιο. Ποιος άντρας έχει όρεξη να ακούει, για ψώνια, νύχια, μαλλιά.

5) Η κολλητή σου βέβαια, ο μεγάλος σύμμαχος!

“Η κακομοίρα όλο χωρίζει άντρα σωστό δεν μπορεί να βρει, μόνη της είναι, να της γνωρίσουμε κάποιον φίλο σου αγάπη μου”. Πετάς και ένα “πρέπει να πάω από εκεί να κάτσω μαζί της” και φεύγεις κυρία με την ευχή του.

Γιατί δεν χωρίζουν αλλά προτιμούν να έχουν παράλληλη σχέση;

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που λειτουργούν όπως και οι άνδρες όπου δεν θέλουν να ταράξουν τα νερά και προτιμούν και τις δύο σχέσεις.

Υπάρχουν επίσης γυναίκες που απιστούν επειδή θέλουν να αισθανθούν και πάλι ποθητές καθώς αισθάνονται ότι μεγαλώνουν και γερνούν…

Υπάρχουν γυναίκες που φοβούνται την απόρριψη από τον εραστή τους, καθώς λειτουργούν περισσότερο μέσα στην ανασφάλειά τους και στην ανωριμότητα, εφόσον δεν αισθάνονται ότι μπορούν αν πατήσουν στα πόδια τους… ( Βέβαια αποδεδειγμένα η γυναίκα χωρίζει πιο εύκολα από έναν άντρα όταν το πάρει απόφαση).

6) Έχεις το κινητό παντού μαζί σου. Οπότε έτσι προλαβαίνεις κάθε απρόοπτο.

7) Εννοείται πως το όνομα του «μυστικού σου» δεν είναι Γιάννης αλλά Μαρία 2. Το άλλο νούμερα της κολλητής σου.

Αληθεύει ότι μια γυναίκα για να φτάσει να χωρίσει πρέπει να έχει βρει τον επόμενο;

Αυτό ίσως ισχύει όταν μία γυναίκα έχει «βολευτεί’» σε μια μακροχρόνια σχέση και ο χρόνος που έχει επενδύσει την δυσκολεύει να πάρει την απόφαση, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει μόνη αρκετό καιρό.

Θα πάρει την απόφαση πιο εύκολα όταν βρεθεί κάτι καινούργιο στη ζωή της που θα την ενθουσιάσει, αλλά και που θα είναι έτοιμο για σχέση. Δεν είναι όμως αυτός ο κανόνας. Συνήθως ο «επόμενος» είναι η αφορμή.

Η αιτία έχει ήδη δοθεί πολύ καιρό πριν…

8) Σβήσε την μεγάλη κουτσομπόλα το Facebook με μια απλή πρόφαση. Ότι το βαρέθηκες ας πούμε. Θα κρατήσεις μόνο το instagram ή κάτι τέτοιο. Μην σου πω, πες του να σβήσει και το δικό του για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Τέλος το 9 και πιο τολμηρό αν τύχει και κάτι υποψιαστεί έτσι απλά, και σε ρωτήσει που ήσουν πες του την αλήθεια!

Ναι ναι mην απορείς οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται στην πλάκα, αλλά κανείς δεν τις παίρνει σοβαρά.

 

* Δρ Θάνος Ασκητής,IΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας