Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Γυναίκα, Σεξ και Σοκολάτα... κορίτσια καλά νέα

Γυναίκα, Σεξ και Σοκολάτα... κορίτσια καλά νέα

Έρευνα που έγινε στην Ιταλία και δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, έδειξε ότι η σοκολάτα αυξάνει την ερωτική επιθυμία και κάνει πιο έντονη την σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες, ενώ μάλιστα η σεξουαλική απόλαυση που βιώνουν είναι μεγαλύτερη.

Όσες καταναλώνουν κάθε μέρα ένα κομματάκι σοκολάτα έχουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία σε σχέση με εκείνες που αποφεύγουν τη σοκολάτα.

Βρετανοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, κατέληξαν στο συμπέρασμα μετά από έρευνες σε 20χρονα ζευγάρια, ότι η μαύρη σοκολάτα προκαλεί μεγαλύτερη ένταση στον εγκέφαλο και στην καρδιά σε σχέση με ένα παθιασμένο φιλί.

«Η ένταση που προκαλεί η σοκολάτα είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή των φιλιών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ντέιβιντ Λιούις.

«Τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν. Αν και περιμέναμε ότι η σοκολάτα - ειδικά η μαύρη - θα αύξανε τους παλμούς της καρδιάς γιατί περιέχει κάποιες πολύ διεγερτικές ουσίες, το μήκος αυτής της αύξησης μαζί με τις δυνατές επιδράσεις που είχε στο μυαλό ήταν κάτι που κανείς από μας δεν περίμενε», πρόσθεσε.

Πως γίνεται αυτό;

Η σοκολάτα περιέχει μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και άλλα συστατικά που κάνουν καλό στην υγεία.

Επιπλέον, περιέχει τρυπτοφάνη (αυξάνει την ερωτική διέγερση), φαινυλαιθαναμίνη (αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών-υπεύθυνες στο αίσθημα της απόλαυσης, απελευθερώνεται όταν ερωτευόματε), καφεΐνη με διεγερτική επίδραση στον εγκέφαλο.

Γι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η σοκολάτα προκάλεσε ένταση και γιατί πολλοί άνθρωποι εθίζονται σε αυτήν.

Έτσι λοιπόν, η σοκολάτα δεν θεωρείται πλέον υποκατάστατο του σεξ αλλά «προκαλεί» το σεξ θα λέγαμε χαριτολογώντας…



 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας