Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Reaction Cyprus: Έγκλημα η μεταφορά παιδιών στο αυτοκίνητο χωρίς παιδικό κάθισμα

 Reaction Cyprus: Έγκλημα η μεταφορά παιδιών στο αυτοκίνητο χωρίς παιδικό κάθισμα

Έγκλημα η μεταφορά παιδιών στο αυτοκίνητο χωρίς παιδικό κάθισμα, αναφέρει το Reaction Youth for the Prevention.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Reaction, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που για κάποια σχολεία έχει ήδη ξεκινήσει, η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο.
 
Σύμφωνα με τον Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας Μάριο Σταύρου, μόνο το 2004 σε παγκόσμια κλίμακα υπήρξαν 260.000 θάνατοι από τροχαίες συγκρούσεις στην ηλικιακή ομάδα 0-19 ετών.
 
Διαβάστε: Τι θα κάνεις εαν εντοπίσεις ένα παιδάκι κλειδωμένο στο αυτοκίνητο; (video)
 
«Υπολογίζεται ότι οι παιδικοί τραυματισμοί ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Ενώ οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας 10-19 ετών. Στην Κύπρο δυστυχώς είμαστε καθημερινά μάρτυρες σε περιστατικά όπου παιδιά παίζουν ή κινούνται άσκοπα στο αυτοκίνητο ή ακόμα χειρότερα στέκονται ανάμεσα στα καθίσματα.

Είναι ξεκάθαρο ότι σε μια σύγκρουση ακόμα και 35km/h αυτά τα παιδιά θα υποστούν σωματική και ψυχική βλάβη.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καλούμε τους γονείς να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους. Εάν και εφόσον τα παιδιά μεταφέρονται με κάποιο άλλο όχημα από και προς το σχολείο, πρέπει να έχουν την απαίτηση να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 

Διαβάστε: Εξι ερωτήσεις αναγνωστών προς τον παιδίατρο

Επίσης, εκεί που πρέπει να ζητούν την παρουσία ενήλικα συνοδού στο όχημα, ειδικότερα εάν και εφόσον μεταφέρονται παιδιά σε πολύ νεαρές ηλικίες», σημειώνει ο κ. Σταύρου, σε δήλωση του.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η κυπριακή νομοθεσία για τα παιδικά καθίσματα πρέπει να αναθεωρηθεί και να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές στους οδηγούς οχημάτων που μεταφέρουν παιδιά χωρίς παιδικό κάθισμα.
 
Είναι έγκλημα, σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, οι γονείς να είναι κανονικά δεμένοι με την ζώνη αλλά τα παιδιά τους να μην είναι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας