Τρίτη 30 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Στην μάχη για τον καρκίνο...

Στην μάχη για τον καρκίνο...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Δάλι,  η συγκέντρωση Δήμων και Κοινοτήτων που μετέχουν στην φετινή Φιλανθρωπική Σκυταλοδρομία ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 9 Απριλίου, με την ένα ρξη της 42η Πορείας Χριστοδούλας.

Το παρόν τους έδωσαν Δήμοι και κοινότητες μαζί με εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ιδαλίου Λεόντιο Καλλένο τον οποίο και συνεχάρηκαν για την προσφορά του κάθε χρόνο.

Η Τράπεζα Κύπρου, στηρίζει διαχρονικά και έμπρακτα τη μάχη ενάντια στον καρκίνο, με τη μεγαλύτερη δωρεά στην κυπριακή κοινωνία, τη δημιουργία και στήριξη του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, ενώ συνεισφέρει έμπρακτα και διαχρονικά στο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και του Κέντρου Ανακουφιστικής Θεραπείας «Αροδαφνούσα», συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση του έτους, την Πορεία Χριστοδούλας.

Η σκυταλοδρομία, οι ποδηλάτες και οι πεζοπόροι

Η φιλανθρωπική σκυταλοδρομία  θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου.
 
Η εκκίνηση θα αρχίσει από τον Δήμο Ιδαλίου και οι δρομείς ακολούθως θα περάσουν από τις διάφορες κοινότητες ( με βάση διαδρομής) για να παραλάβουν τις εισφορές των κατοίκων.
 
 
 

Ο τερματισμός θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου – περιοχή Φανερωμένης στην Λευκωσία.
Στην σκυταλοδρομία θα ενωθούν πεζοπόροι από τον ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου αλλά και δρομείς από τις κοινότητες Ταμασσού και Ορεινής, Μάμμαρι , Κοκκινοτριμιθιάς και  Κακοπετριάς ,που μαζί με τους ποδηλάτες της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα γίνουν μια γροθιά.
 

Είναι η 13η χρονιά της φιλανθρωπικής αυτής σκυταλοδρομίας η οποία διοργανώνεται από το Σωματείο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Σωκράτης Σωκράτους από το Σωματείο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ανέφερε ότι φέτος έχουν προσκληθεί από χώρες της Ευρώπης 30 νέοι για να συμμετάσχουν στην φιλανθρωπική αυτή σκυταλοδρομία.
 
Να μεγαλώσει η "Αροδαφνούσα" και να εμπλουτιστεί το "ΕΥΑΓΟΡΕΙΟ"

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου προσφέρει, δωρεάν, εδώ και 46 χρόνια ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.
 


Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, ψυχοκοινωνική στήριξη, φυσιοθεραπεία κ.α. Προσφέρονται στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Λεμεσό και μέσω της Παγκύπριας Υπηρεσίας Κατ’ Οίκον Φροντίδας Ασθενών. ο Σύνδεσμος λειτουργεί Κέντρα Ημερήσιας Απασχόλησης καθώς και Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών προς τα Ογκολογικά Κέντρα.

Διοργανώνονται επίσης, προγράμματα ενημέρωσης του κοινοÏ για θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο, συμβάλλουμε με διάφορες ενέργειες στη διαμόρφωση και εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για τον καρκίνο και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών.
 
Το 2016 ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος, έχει εξυπηρετήσει 48.000 περιπτώσεις ασθενών μέσω των πολλαπλών υπηρεσιών του .

Στο μεταξύ , σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, για την επέκταση του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», ώστε να μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν τους διπλάσιους καρκινοπαθείς.

Στόχός η δημιουργία 15 θαλάμων για την εξυπηρέτηση καρκινοπαθών και επιπλέον γίνονται προσπάθειες το Ευαγόριο Κέντρο Λεμεσού να  λειτουργήσει πάνω σε 24 ωρη βάση για να δέχεται ασθενείς.

Σε ομιλία της η εκτελεστική διεθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, Μαρία Ιωαννίδου, ευχαρίστησε τις κοινότητες και τους Δήμους για την παρουσία αλλά και την προσφορά τους, που παρά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν δήμους και κοινότητες είναι πάντα εκεί. Τα λεφτά είπε που μαζεύονται επιστρέφουν πίσω στην κοινωνία.

Το παρόν του έδωσε και ο Σάββας Ηλιοφώτου πρώην δήμαρχος Στροβόλου ο οποίος εθελοντικά κάθε χρόνο συμμετεχει στην προσπάθεια. Ένας στους τρείς ανθρώπους τόνισε στις μέρες μας, έχει την πιθανότητα να χτυπηθεί από καρκίνο και το να οργανωθούμε μαζικά ως κοινωνία και ομαδικά σύνολα θα ανακουφίσει τόσους συνανθρώπους μας.

Τράπεζα Κύπρου- 100.000 ευρώ δαπάνη

Φέτος η Τράπεζα Κύπρου πέραν της δαπάνης για την προβολή θα χρηματοδοτήσει τα λειτουργικά έξοδα της πορείας με το ποσό των 100 000 ευρώ.
 
Επίσης, στις 5, 6 και 7 Απριλίου μέσω των καταστημάτων  και του προσωπικού της θα πραγματοποιήσει εκστρατεία για συγκέντρωση περισσότερων εισφορών.

Ο στόχος οι 600 000 ευρώ

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κατσαμπά περιφερειακό διευθυντή τη Τράπεζας Κύπρου, ο φετινός στόχος του τελικού ποσού συγκέντρωσης από την πορεία είναι οι 600 000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πέρσυ μαζαύτηκε το ποσό των 500 000 ευρώ, Σε ομιλία του τόνισε πώς η Πορεία Χριστοδούλας δεν είναι απλά ένας θεσμός αλλά μια υποχρέωση όλων
 

 
Ράλι «48 ώρες»
Ο Αντικαρκινικός , η Τράπεζα Κύπρου και η Ομοσπονδία Κλασσικού Αυτοκινήτου οργανώνουν το Ραλι την 1η και 2η Απριλίου με τελικό προορισμό την πλατεία  Κακοπετριάς.
 
Διαβάστε το πρόγραμμα της 42η Πορείας Χριστοδούλας : 42η Πορεία Χριστοδούλας - το πρόγραμμα
 
«η κάθε μάχη για τον καρκίνο είναι και δική σου μάχη, είναι μάχη του φίλου, του αδελφού, του συντρόφου, του γείτονά σου».
 
Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων , για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους.
 
Ποιά ήταν η Χριστοδούλα
  
Η Κυρία Χριστοδούλα, πάλευε για χρόνια με την αρρώστια. Στα 70 της χρόνια είχε ήδη υποστεί μαστεκτομή και υπέφερε από μεταστάσεις του καρκίνου.
 
Η εισβολή, την ανάγκασε να αποχωριστεί τον τόπο της, τον Άγιο Μέμνονα και να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.
 
Κατέληξε στη Σωτήρα όπου και άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον καρκίνο. Μόνη..κάτω από μια πορτοκαλία.  
 
Με πόνο, στο σώμα και την ψυχή, χωρίς να έχει τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας