Κυριακή 28 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Υπουργός Υγείας: Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση χρήσης αλκοόλ από έφηβους

Υπουργός Υγείας: Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση χρήσης αλκοόλ από έφηβους

 «Το θέμα των εξαρτήσεων είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και κουλτούρας. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται και εκεί χωρίς όμως να μειώνουμε και την ανάγκη της αστυνόμευσης της κείμενης νομοθεσίας»
 
 
Υπάρχει ανησυχία για την αύξηση της χρήσης του αλκοόλ από τους έφηβους και όλες οι υπηρεσίες της πολιτείας συντονίζονται για πάταξη όλων των εξαρτήσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά τους ανήλικους, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ύστερα από συνεδρία της Εθνικής Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
 
Ο Υπουργός Υγείας είπε πως «ανασκοπήθηκαν οι δράσεις οι οποίες είχαν τεθεί από την περασμένη συνεδρία και η πρόοδός τους.
 
Αυτές που έχουν ολοκληρωθεί διαπιστώθηκε η πραγματική τους ολοκλήρωση, αυτές που εκκρεμούν εντοπίστηκαν τα σημεία όπου υπάρχουν κωλύματα και δόθηκαν οδηγίες για την επίλυσή τους και προτάθηκαν μια σειρά από νέες δράσεις οι οποίες στοχεύουν σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας σε σχέση με τις εξαρτήσεις όχι μόνο από τα ναρκωτικά και αφορούν πρωτίστως τους ανήλικους».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως «δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης».
 
«Το θέμα των εξαρτήσεων είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και κουλτούρας.
 
 
Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται και εκεί χωρίς όμως να μειώνουμε και την ανάγκη της αστυνόμευσης της κείμενης νομοθεσίας», είπε προσθέτοντας πως «πρόθεσή μας είναι να συντονίσουμε.
 
Δεν είναι απλώς να τιμωρηθούν όσοι δεν τηρούν τη νομοθεσία αλλά να διαφωτίσουμε πρωτίστως τους έφηβούς μας για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν από τις χρήσεις ουσιών εξάρτησης, τόσο νόμιμων όσο και παράνομων, για να είναι τουλάχιστον οι ίδιοι υποψιασμένοι για το πού θέλουν να τους χώσουν κάποιοι».
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας